Windows 10'dan "Firefox'u Bırakın, Edge'e Geçin" Önerisi!

Microsoft, Windows 10'da Firefox kullananları sinirlendirecek türden işler yapmaya başladı!

"Firefox'u bırakın, Edge'e geçin"

Microsoft'un para vererek aldığınız Windows işletim sisteminde reklam göstermesi yeni bir şey değil. Ancak firma, Firefox kullanıcılarına Edge reklamı göstererek akıllardan geçmeyeni yaptı.

Reddit'teki bir kullanıcıya göre Mozilla Firefox web tarayıcısını yükleyenler, Başlat Menüsünde şöyle bir "öneri" görüyorlar: "Hala Firefox mu kullanıyorsunuz? Microsoft Edge burada." Bağlantıya tıklayanlar, Edge'in yeni Chromium tabanlı sürümünü indirebiliyor.

Bleeping Computer'e göre bir başka kullanıcı, Internet Explorer'ı ararken yeni Edge'i ve büyük bir "şimdi indir" düğmesini gördüğünü söylüyor. Internet Explorer Microsoft'un kendi tarayıcısı olduğundan, kullanıcıları yeni bir tarayıcıya yönlendirmek istemesi daha kabul edilebilir bir davranış.

Ancak Firefox'u yeren bir reklamın Başlat Menüsünde görünmesi, en azından bazı kullanıcıları çileden çıkaracak gibi görünüyor. Firmanın kullandığı sözcükler, Firefox'u eski ve artık geçerli olmayan bir tarayıcı gibi gösteriyor ve teknolojiyi takip etmeyenleri ikna edebilir. Buna karşın Firefox'u bilinçli olarak tercih eden bir kullanıcı kitlesi var.

Microsoft'un aynı motoru kullanan ("motordaş") Chrome'un yerine Firefox'u gözüne kestirmesi ilginç. Bunun yanında yeni Edge'in genel olarak olumlu karşılandığını biliyoruz.

Neyse ki bu öneriler, sağ tıklayıp gerekli seçeneğe tıklayarak tamamen kapatılabiliyor. Alternatif olarak Ayarlar > Kişiselleştirme > Başlat yolunu izleyerek "Başlangıç'ta ara sıra önerileri göster" seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları