Windows 10 Fluent Design System Ortaya Çıktı!

Microsoft'un Windows 10 için geliştirdiği, Project NEON adıyla tanıdığımız tasarım yenilikleri, yeni adıyla tam olarak ortaya çıktı!

İşte Windows 10 Fluent Design System!

Microsoft'un tasarım dilini Windows 10 Redstone 3 güncellemesiyle birlikte tazelemek istediğini biliyorduk. Geçtiğimiz aylar boyunca firmanın planlarından ipuçları aldık ve geçtiğimiz haftalarda yeni tasarımı içeren uygulamaların önizleme sürümlerini görme şansı bulduk.

Windows 10 Fluent Design System Ortaya Çıktı!
Görsel: Neowin

Tüm bu çalışmalar şimdiye kadar Microsoft'un dahili geliştirme kod adı Project NEON olarak anılıyordu. Dünkü Build 2017 geliştirici etkinliğinde Microsoft, görsel dilinin yeni adının "Fluent Design System" (Akıcı Tasarım Sistemi) olacağını duyurdu. Yenilenen görsel deneyimi iyi biçimde tanımlayan isim, sadece yeni animasyonlarla gelmiyor ve kullanıcıların uygulamaların içinde ve arasında daha kolay, daha doğal biçimde dolaşmalarına yardımcı oluyor.

Microsoft, Fluent Design'ın Windows 10'da şu beş kilit alanda yeni görsel deneyimler oluşturacağını söylüyor: Işık, derinlik, hareket, materyal ve ölçek.

Microsoft'tan Joe Belfiore, Fluent'in kullanıcıları statik dikdörtgenlerden animasyonlarla, zengin dokularla ve dinamik katmanlarla "kurtaracağını", tüm işletim sisteminde ve uygulamaların derinliklerinde daha iyi bir yer hissi sunacağını söylüyor. Fluent Design sayesinde geliştiriciler, "kendini daha iyi ifade eden, merak uyandıran, geniş bir cihaz yelpazesinde çalışan" uygulamalar oluşturabilecekler.

Ancak Microsoft, Fall Creators Update'in şu anki Windows 10 tasarım temasından çok farklı görünmeyeceğinin önemle altını çiziyor.

Microsoft'un bir web sitesi bile oluşturduğu Fluent Design System'ı yukarıdaki videoda hareket halinde görebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları