Windows 10 için yeni güncelleme yöntemi!

Microsoft, Windows 10'lu cep telefonları için Apple'ı ve iPhone'u örnek alacak!

Windows 10, iOS'u örnek aldı!

Microsoft, Windows 10'u güncellemek için yeni bir politika oluşturduğunu geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Buna göre artık salı yamalarını kaldıracak, Windows'un senelik büyük güncellemelerini iptal edecek ve Windows sürüm numarası olmaksızın işletim sistemini sürekli, ufak ufak güncellemelerle, kullanıcılar farkına bile varmadan hem yamayacak hem de güncelleyecek.

Ancak Microsoft'un önünde önemli bir problem duruyor: Windows 10 Mobile... Farklı güncellemelerin, operatörler tarafından farklı zamanlarda yüklenmesi nedeniyle piyasada çok sayıda farklı sürüme sahip Windows Phone bulunuyor. Android'in yaşadığı ve üretici - operatör tarafından dağıtılan güncellemelerden kaynaklanan bu problem, Android güncellemelerinin farklı telefonlara çok farklı zamanlarda yüklenmesi ile sonuçlanıyor.

Microsoft ileride bu sorunla karşılaşmamak için Apple ile aynı yöntemi izleyecek ve tüm kullanıcıların Windows 10'ununu aynı anda, kendisi güncellemeye açacak. Böylece tüm Windows telefonlar, tek seferde, aynı dönemde toplu olarak güncellenecek.

Dünyadaki telefon ve internet operatörleri, işletim sistemi içerisine kendi yazılımlarını ekleyememekten pek memnun kalmayabilir. Ancak çok sayıda farklı güncellemenin başa çıkılmaz farklı farklı sorunlar oluşturması riskine karşı Microsoft'un bu konuda ısrarcı olacağı anlaşılıyor.

Okuyucu Yorumları