Windows 10 kullanıcılarına "tam ekran Windows 11 tacizi"

Microsoft'un Windows 10 kullanıcılarını Windows 11'e yükseltme konusundaki ikna çabaları halen devam ediyor. Tam ekran bir bildirim penceresi, Windows 10 kullananlara önce teşekkür ediyor, ardından yükseltme için yönlendirmeler yapıyor.

Windows 10 kullanıcılarına "tam ekran Windows 11 tacizi"

Microsoft, desteğin sona ermesine 18 ay kala Windows 10 kullanıcılarını Windows 11'e yükseltmeye ikna etmeye çalışıyor. Üstelik bu kez, ekranı kaplayan dev bir bildirim ile...

Reddit kullanıcısı Woopinah9, Microsoft'un Windows 10 müşterilerine gösterdikleri bağlılığa tam ekran bir mesajla teşekkür ettiği ve ardından destek bitiş tarihini açıkladığı, çalışmanın ortasında ortaya çıkan bir bildirim aldığını paylaştı. Ancak kullanıcı, bu bildirim üzerinden bilgisayarını Windows 11'e yükseltemediği için durumdan şikayetçi.

Bazı Windows 10 kullanıcıları bu uyarıyı gördüklerinde Windows 11'e yükseltme yapabilecek olsalar da bu Reddit kullanıcısı, Microsoft'un Windows 11 için belirlediği donanım gereksinimleri nedeniyle yükseltme yapamayan milyonlarca bilgisayardan birine sahip. Microsoft'un mesajında "Bilgisayarınız Windows 11'e yükseltme için uygun değildir, ancak destek 14 Ekim 2025'te sona erene kadar Windows 10 düzeltmelerini ve güvenlik güncelleştirmelerini almaya devam edecektir" yazıyor.

Uyarıda ayrıca destek sonu makalelerine bağlantılar ve Windows 11 için bir tanıtım bağlantısı da yer alıyor. Uyarıyı kapatmak için seçenekler arasında "daha fazlasını öğren" ve "bana daha sonra hatırlat" düğmeleri yer alıyor, bu da bu uyarının birden fazla kez görünebileceğini gösteriyor.

İlginçtir ki, Microsoft'un bu bildirimi kullanıcıların ödeme yapmaları halinde işletim sistemini 14 Ekim 2025 tarihinden sonra da güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebileceklerinden doğrudan bahsetmiyor. Microsoft geçtiğimiz hafta, Windows 10 için Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmelerinin (ESU) ilk yılının işletmelere cihaz başına 61 dolara mal olacağını açıkladı. Bu ücret ikinci yıl için iki katına çıkarak 122 dolara, üçüncü yıl için ise yine iki katına çıkarak 244 dolara yükselecek.

Microsoft, bireysel kullanıcılar için Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmelerinin fiyatlandırmasını henüz ayrıntılarıyla açıklamadı, ancak şirket daha önce bu genişletilmiş güncelleştirmeleri ilk kez tüketicilere sunacağını açıklamıştı. Okullara büyük bir indirim yapılacak ve Microsoft birinci yıl için 1 dolarlık bir lisans sunarken, bu fiyat ikinci yıl için iki katına çıkarak 2 dolara, üçüncü yıl için ise yine iki katına çıkarak 4 dolara yükselecek. Windows 10'un işletme dışı kullanıcılarının da benzer indirimlerden yararlanacağı düşünülüyor, ancak şirket ayrıntıları "daha sonraki bir tarihte" paylaşacağını söylüyor.