Windows 10 kullanmaya devam etmek isteyenler para ödeyecek

Windows 10 desteği 2025'in sonlarında sona erecek olsa da, belli bir ücreti ödeyenler üç yıla kadar ücretli güvenlik güncellemeleri almaya devam edebilecek.

Windows 10 kullanmaya devam etmek isteyenler para ödeyecek

Birkaç hafta önce Microsoft, Windows 10'a Copilot yapay zeka asistanı da dahil olmak üzere birçok yeni özellik eklendiğini duyurmuştu. Ancak şirket, bunun devam etmeyeceğini ve Windows 10'un 14 Ekim 2025'te desteğin sona ereceğini belirtti.

Bugün yaptığı açıklamadaysa Microsoft, resmi kullanım ömrünün sona ermesinin ardından bilgisayarlarında Windows 10 kullanmaya devam etmek isteyen şirketler için üç yıl daha ücretli Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri sunacağını duyurdu. İlginç olansa, bu kez işin içine bireysel kullanıcıların da dahil edilmiş olması.

Windows 10 ESU'ları için fiyatlandırma henüz açıklanmadı. Ancak Microsoft, Microsoft 365 aracılığıyla Windows 11 çalıştıran bir Bulut Bilgisayarda oturum açan tüm Windows 10 bilgisayarların bu ESU güncellemelerini ek ücret ödemeden otomatik olarak alabileceğini belirtti. Aynı durum Azure Virtual Desktop'taki tüm Windows 10 sistemleri için de geçerli.

Elbette Microsoft, şirketlerin Windows 11 güncellemesini bilgisayarlarında yapmalarını tercih ediyor. Şirket, bu bilgisayarlar Windows 11'in sistem gereksinimlerini karşılayabiliyorsa, Windows Autopatch veya Microsoft Intune aracılığıyla güncellenebileceklerini söylüyor.

Windows 10 bilgisayarları Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamıyorsa, daha önce de belirtildiği gibi Windows 365 aracılığıyla bir bulut bilgisayarda Windows 11'e erişebiliyorlar. Ancak Microsoft, Windows 11 Pro'nun kurulu olduğu yeni bilgisayarlar satın almanın da zamanının gelmiş olabileceğini söylüyor.

Bireysel kullanıcılar da yararlanabilecek

Görünüşe göre Microsoft, Windows 10 için resmi yaşam döngüsüne bağlı kalmaya devam ediyor. Bununla birlikte şirket, Windows 10 için bireysel tüketicilere yönelik bir ESU programı olacağını da söyledi ancak fiyatlandırma da dahil olmak üzere ayrıntılar henüz açıklanmadı.