Windows 10 Mobile büyümeye devam ediyor!

Henüz resmi olarak yayınlanmasa da, Windows 10 Mobile büyümeye devam ediyor!

Windows 10 Mobile durmuyor!

Windows Phone için son istatistikler, Microsoft'un mobil ekosisteminin detaylı analizini yapan AdDuplex tarafından yayınlandı. Rapor bizlere 25 Ekim tarihinde 24 saatlik süre boyunca dünya çapındaki anlık kullanım oranlarını sunuyor.

Bu ayki istatistikler de Eylül ayında olduğu gibi henüz resmi olarak yayınlanmamasına rağmen Windows 10 Mobile'ın büyümeye devam ettiğini gösteriyor.

Yeni işletim sisteminin, şu anda sadece herkese açık önizleme sürümü olarak mevcut olsa da Windows akıllı telefonların yüzde 5.7'si tarafından kullanıldığı görülüyor. Bu rakam geçen ay 4.7, Ağustos ayında ise yüzde 3.3 seviyelerindeydi. Böylece Windows 10 Mobile, Microsoft'un mobil ekosistem kullanımı açısından Windows Phone 7.x sürümünü son sıraya iterek, bir adım öne geçti.

Microsoft yeni eklemelerle platformunu genişletmek için elinden geleni yapıyorken donanım ortaklarının son iki yıldaki çabaları hala yeterli görünmüyor. Şirketin kendi payı yüzde 96.89'dan 97.07'ye yükselerek çok az da olsa artmış durumda.

ABD'yi kapsayan istatistiklere göre 18 aylık Lumia 635, kullanım oranını yüzde 31.6'ya yükselterek en popüler Windows Phone olarak ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada yer alan Lumia 640 ise yüzde 12.3'lük bir kullanım oranına sahip.

Okuyucu Yorumları