Windows 10 Mobile kullanımı arttı; sebebi...

Microsoft'un yeni mobil işletim sisteminin kullanım oranı, pek alışmadığımız şeyler söylüyor!

Windows 10 Mobile şaşırttı!

Windows'lu telefonların kullanım oranı, yeni yayınlanan bir rapora göre, pek de alışık olmadığımız bir şekilde artış gösterdi. Kendi ağı üzerindeki cihaz kullanımını takip eden reklam ağı AdDuplex, her ay, tek bir güne ait bir kullanım raporu yayınlıyor. Bu seferki rapor, 18 Mart 2016 gününü yansıtıyor.

Rapordan çıkan önemli sonuçlardan bir tanesi, Windows 10 Mobile kullanımının önceki aya göre fark edilir ölçüde artmış olması. Şubat ayında aktif Windows Phone'ların yüzde 5,3 üne ulaşan yeni işletim sistemi, bu oranı yüzde 7,7'ye ulaştırmış bulunuyor. AdDuplex, bu oranın içerisinde yeni cihazların da olabileceğini söylüyor.

Windows 10 Mobile kullanımı arttı; sebebi...

Windows Phone 8.1'in Windows'lu telefonlar arasındaki kullanım oranı ise önceki aya göre yüzde 0,6 gerilemiş görünüyor. Windows Phone 7.x'in yüzde 0,6, Windows Phone 8'in ise yüzde 1,1 gerilediğini hesaba katarsak, Windows 10 Mobile'ı kullanan yeni cihazların oranının en az yüzde 2,4 olduğunu söyleyebiliriz.

Windows 10 Mobile kullanımı arttı; sebebi...

Lumia 520, aktif Windows'lu cihazların yüzde 12,1'ini oluşturuyor ve dünya çapında en popüler Windows'lu telefon olmayı sürdürüyor. Bir önceki aya göre yüzde 0,5 gerileyen Lumia 535 ise artık yüzde 12 pazar payına sahip. En hızlı yükselen telefon, yüzde 0,9 artışla yüzde 7,3'e ulaşan Lumia 640.

Ayın verileriyle ilgili daha detaylı veriler için AdDuplex raporuna buradan göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları