Windows 10 Mobile'ın Silverlight Desteği Düşüyor

Microsoft'un telefon alanındaki girişimlerini yenileyeceğini duymuştuk ama galiba bu gelişme, bazılarımızı çok öfkelendirecek!

Windows 10 Mobile'dan giden özellik!

Microsoft'un mobil sahnesini terk etmek istemediğini, yazılım ve mobil cihazlar alanında yeni girişimlerde bulunacağını öğrenmiştik. Ancak bu girişimler sırasında her zaman olduğu gibi bazı işlevlerin kaybolacağı anlaşıldı.

Microsoft'un mobil planlarının detaylarını henüz detaylarıyla bilmiyoruz, ancak dedikodulara göre UWP olmayan uygulamalar için Silverlight desteği geri çekilecek. Microsoft'un dahili yapıları da bu dedikoduyu destekliyor. Gustave M. tarafından paylaşılan bir tweet'te bir Silverlight uygulamasını açmaya çalıştığınızda karşınıza çıkan uyarı görünüyor.

Ekran görüntüsünden Windows 10 Mobille'ın Silverlight desteğini geri çekmiş olabileceği sonucu çıkıyor. Windows Store'daki uygulamaların çoğu Silverlight kullandığından bu durum, Windows mağazasının daha da geride kalmasına neden olabilir. WhatsApp gibi en popüler uygulamaların bir kısmının Silverlight kullandığını biliyoruz.

Microsoft, Silverlight desteğini geri çekerek mobildeki çalışmalarında daha odaklı bir hale gelebilir ancak firma bu sırada yarı yolda kalan kullanıcıların öfkesini üzerine çekecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları