Windows 10 Önizleme'nin süresi nasıl doluyor?

Windows 10'un Teknik Önizleme'nin süresi nasıl doluyor, dolunca ne oluyor, ne yapmalı?

Windows 10'unuz gün sayıyor!

Windows 10'un Teknik Önizleme sürümlerinin kullanım süreleri, sınırsız değil. Peki işletim sisteminin süresi ne zaman dolacak, bu sistem tam olarak nasıl çalışıyor? Merak edilen bu soruların cevabı, bir Microsoft mühendisi tarafından verildi.

Windows Insider programının web sitesinde bir soruya cevap veren Microsoft çalışanı RajithR, örnek olarak 9841, 9860 ve 9879 numaralı yapıların Teknik Önizleme'nin süresinin dolduğuna dair uyarıların 2 Nisan'da gösterilmeye başlanmasını gösterdi. Bu tarih, lisansın dolduğu 15 Nisan'ın iki hafta öncesine denk geliyor. Sözkonusu yapılar, 30 Nisan'dan itibaren önyükleme de yapmayacaklar.

Destek çalışanı, 9926, 10041 ve 10049 numaralı yapıların sürenin dolduğuna dair uyarıları 17 Eylül'de göstermeye başlayacağını (Lisans, 1 Ekim'de dolmadan iki hafta önce), 15 Ekim'de ise yapıların önyükleme yapmayacağını söyledi.

Süre dolarsa ne olacak?

En son yapıya Windows Update yoluyla geçmekte sorun yaşayanların en son ISO dosyasını indirip, çift tıklayarak bir sürücü olarak sisteme bağlamaları, ardından setup.exe'yi çalıştırmaları öneriyor. Sürenin dolması yüzünden bilgisayar açılmıyorsa, ISO dosyasını başka bir bilgisayarda indirip, onu bir USB flaş sürücüsüne veya DVD sürücüsüne yazıp, bilgisayarı bu medyadan başlatmanız gerekiyor.

Yeni yayınlanan yapı 10061 neler getirmişti?

Okuyucu Yorumları