Windows 10 yapı 10061 yayınlandı!

Windows 10'un yeni bir Teknik Önizleme yapısı yayında! Peki bu sürümde neler var?

Win 10 yapı 10061 yayınlandı!

Microsoft, Windows 10 Teknik Önizleme için yeni bir yapıyı indirmeye sundu. İşletim sisteminin yeni yapısı, çeşitli geliştirmeler ve yeni bir siyah temayla geliyor. İşte yapı 10061'deki değişiklikler:

- Yeni Posta ve Takvim uygulamaları, daha yüksek performans ve alışıldık üç bölmeli eposta arayüzüyle geliyorlar.

- Başlat menüsü, görev çubuğu ve eylem merkezi geliştirmeler: Bu yapıda başlat menüsünü, görev çubuğunu ve eylem merkezini kapsayan siyah bir tema bulunuyor. Ek olarak başlat menüsü ve görev çubuğu, artık saydamlar ve başlat menüsünün boyutu değiştirilebiliyor.

- Continuum geliştirmeleri: Görev çubuğu, artık tabletlere daha uygun. Tablet modu, başlat menüsü, Cortana ve görev görünümü düğmelerinin büyümesini ve daha dokunulabilir hale gelmesini sağlıyor. Aynı şekilde uyarı alanındaki öğeler de daha büyük gösteriliyor.

- Görev görünümü geliştirmeleri: Burada yapılan birkaç görsel değişiklik var. Pencere simgeleri, kapatma düğmeleri ve küçük resimler, elden geçirilmiş. Bu geliştirmeler Alt+Tab ve Snap Assist'i de ilgilendiriyor. Görev görünümünün görev çubuğundaki simgesi de yenilenmiş.

- Sanal masaüstü geliştirmeleri: Artık istediğiniz kadar sanal masaüstü oluşturabilirsiniz.

Yeni yapıya yükseltmek için Windows 10 Teknik Önizleme'de görev çubuğundaki arama kutusuna Windows Update yazın ve "Check" düğmesine basarak yeni yapıyı indirin.

Okuyucu Yorumları