Windows 10 Pro'dan Windows 10 S'e Dönüş Yolu Açıldı!

Microsoft'un kapalı tuttuğu "Windows 10 S'e dönüş yolu" yeni keşfe göre artık açık!

Windows 10'da geri dönüş yolu açıldı!

Microsoft'un birkaç gün önce tanıttığı Surface Laptop, Windows 10 S ile çalışıyor. Windows 10 S, ilk başta eğitim sektörüne odaklanan bir işletim sistemi ve sadece Windows Store'dan yüklenen uygulamaları çalıştırıyor.

Windows 10 Pro'dan Windows 10 S'e Dönüş Yolu Açıldı!

Microsoft, daha önce yaptığı bir açıklamada Surface Laptop'un bu senenin sonuna kadar Windows 10 Pro'ya ücretsiz olarak yükseltilebileceğini söylemişti. Bu sürenin sonrasında ise "49 dolar veya daha az" bir ücret ödemeniz gerekecekti. Firma, Windows 10 Pro'ya yükseltmenin tek yollu olduğunu ve Windows 10 S'e geri dönüşün olmayacağını da önemle vurgulamıştı. Ancak şimdi Microsoft, Windows 10 S'e geri dönüş yolu sunmaya başlamış görünüyor.

MSPoweruser'ın keşfine göre firma, Windows 10 S sürüm 1703 için kurtarma imajı sunmaya başladı. Bu dosyalara Microsoft'un destek sayfasından cihazın seri numarasını girerek ulaşabiliyorsunuz.

Windows 10 S'e geri dönerken Surface Laptop'taki tüm verilerinizin silindiğini belirtelim. Microsoft, daha önceki açıklamasında Windows 10 S'e geri dönmenin "beklenmedik etkiler" ortaya çıkarabileceğini söylemişti. Firma şimdi geri dönüş yolunu açtığına göre bu sorunları çözmüş olsa gerek.

Okuyucu Yorumları