Windows 10 Spring Update Neler Getirecek?

Gelmesine sayılı günler kalan Windows 10 büyük güncellemesi Spring Update, neler sunacak?

Büyük güncelleme neler getirecek?

Windows 10'un ilkbahar güncellemesine kavuşmamıza çok az kaldı. Insider önizleme sürümleri sayesinde güncellemeden neler bekleyebileceğimiz konusunda fikrimiz var.

Güncellemenin odak noktası, yeni bir tasarım dili olan Fluent Design. İlkbahar güncellemesinin resmi adı muhtemelen Windows 10 Spring Creators Update olacak ancak resmi bir açıklama gelene kadar ve bu yazımızda onu ilkbahar güncellemesi olarak anacağız.

Timeline

Windows 10 ilkbahar güncellemesinin en önemli yeniliklerinden biri Timeline olabilir. Bu işlev, Windows 10, iOS ve Android dahil farklı cihazlarda yaptıklarınızı takip etmenizi sağlayacak. Örneğin Chrome'da birkaç hafta önce okumaya başladığınız bir PDF'i okumaya, Task View'dan Chrome'u bularak devam edebileceksiniz.

Fluent Design

Windows 10'da geçen sene ortaya çıkan Fluent Design, bu güncellemeyle işletim sistemindeki etkisini artırıyor. Güncellemeyle gelecek olan Acrylic ve Reveal öğeleri, dondurulmuş cam efekti ve imlecin ekrandaki hareketini vurgulayan bir efektten oluşuyor.

Cortana

Cortana'nın giriş ekranında yer alan haberler ve hava durumu gibi öğeler, artık İşlem Merkezi'nde bulunabilecek. Böylece Cortana, yapabileceklerinizle ilgili ipuçlarına odaklanacak.

Microsoft Edge

Progressive Web Apps bu sene Store üzerinden sunulmaya başlanacak ve Microsoft, bunun için gerekli API'ları işletim sistemine dahil edecek. Bunun yanında Edge'deki otomatik doldurma işlevleri geliştirilecek. Bu sayede Microsoft hesabınızla ilişkili olan kartlar, otomatik doldurma için kullanılabilecek. Benzer şekilde adres bilgilerini de kaydedip, gerektiğinde otomatik olarak doldurabileceksiniz.

Bunun yanında Fluent Design öğelerine Edge'de daha çok rastlayacağız. Acrylic efektini adres çubuğu, okuma modu gibi öğe ve işlevlerde görmemiz mümkün olacak. Dark mode'u kullananlar ise gri bir tema yerine daha iyi görünen, siyah bir temayla karşılaşacaklar.

Near Share

Windows 10'a eklenen Near Share adlı yeni işlev, Apple'ın cihazlarındaki AirDrop'a birçok yönden benzerlik gösteriyor. Bu işlev sayesinde kullanıcılar, Microsoft'un paylaşım uzantısını kullanan uygulamalar üzerinden Bluetooth menzilindeki diğer Windows'lu PC'ler ile içerik paylaşabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları