"Windows 10 Verilerimizi Yok Etti!"

Windows 10'un veri kaybına ve fazlasına yol açtığını iddia eden 3 kişi, Microsoft'a dava açtı!

"Windows 10 PC'mizi bozdu"

ABD'nin Illinois eyaletinde yaşayan üç kişi, Windows 10 güncellemelerinin bilgisayarlarını bozduğu gerekçesiyle Microsoft'a dava açtı.

İlgili haber: Windows 10'lu PC'nizi hızlandıracak 4 ipucu!

Chicago'nun ABD Bölge Mahkemesi'nde Perşembe günü yapılan şikayette (PDF), Microsoft Windows 10'un kusurlu bir ürün olduğu ve üreticinin Windows 10 kurulumu sırasında potansiyel risklerle ilgili yeteri kadar uyarı vermediği iddia ediliyor. Şikayet, Windows 10'un veri kaybına veya donanımın hasar görmesine neden olabilen bir işletim sistemi olduğunu ileri sürüyor.

Üç kişiyi temsil eden avukatlar, davanın toplu dava olarak değerlendirilmesini ve ABD'de Windows 7'den Windows 10'a geçip, 30 gün içinde veri kaybeden veya donanımı hasar gören herkesi içermesini istiyor. Şikayette Windows 10'un güncelleme isteklerinden bahsedilirken "çoğu zaman tüketici hiçbir şey yapmadan yüklendiği" söyleniyor.

Şikayete göre Windows 10, davacı Stephanie Watson'un bilgisayarına Watson'un rızası olmadan yüklenerek verilerini silmiş. Watson, Geek Squad'tan tamir için yardım istese de takım, kısmen başarıya ulaşmış ve Watson yeni bir bilgisayar almak zorunda kalmış. Davacı Robert Saiger, Windows 10'a isteyerek geçtiğini ancak bilgisayarının güncellemeden sonra çalışmaz hale geldiğini, veri ve zaman kaybına uğradığını söylüyor.

Davacı Howard Goldberg ise "6 ay boyunca günlük indirme isteklerini reddettikten sonra Windows 10'a geçmeyi kabul ettiğini" söylüyor. Ancak üç deneme sonrasında Goldberg'in de bilgisayarı çalışmaz hale gelmiş ve verileri silinmiş.

Microsoft, The Register'a yaptığı bir açıklamada "tüketicilerin Windows 10'a geçmeme seçeneğinin olduğunu" söyledi ve "davacıların iddialarının haksız olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kaliforniyalı bir kadın, geçen sene Windows 10 güncellemesinin sebep olduğu sorunlardan dolayı 10.000 dolar kazanmıştı.

Okuyucu Yorumları