Windows 10'dan büyük rakamlar!

Microsoft, düzenlediği Windows 10 etkinliğinde yeni işletim sistemi hakkında son rakamları açıkladı.

Windows 10'dan büyük rakamlar

Microsoft'un New York'ta düzenlediği Windows 10 etkinliği başladı ve şu sıralarda devam ediyor. Etkinliğin hemen başında, Windows 10'un bugün geldiği nokta gözler önüne serildi.

29 Temmuz'da yayınlanan yeni Windows, geride kalan süre içerisinde 110 milyon cihaza yüklenmiş durumda. Daha önce ortaya atılan iddialarda, Windows 10'un hızının düştüğü ve henüz 100 milyon barajının aşılmadığı söyleniyordu. Ancak Microsoft, yaptığı açıklama ile bu iddialara da cevap vermiş oldu.

Açıklamayı yapan Terry Myerson, yeni Windows Store'a da şu ana kadar 1.25 milyar kez giriş yapıldığını duyurdu. Windows 10'lu cihazların tümünü kapsayan rakamlara göre, cihazlar üzerinde geçirilen toplam oyun oynama süresi ise 120 yıl olarak açıklandı.

Bilindiği gibi Microsoft, Windows 10'u 1 milyar cihaza taşımayı hedefliyor. Görünüşe göre dev şirket, hedefinin yüzde 10'una sadece 2 ayda ulaşmayı başardı. Geleceğin ne göstereceğini ise ancak zaman geçtikçe öğrenebileceğiz.

Öte yandan etkinlikten bir de müjde çıktı. Facebook'un, kendine ait evrensel uygulamaların nihayet Windows 10'a taşınacağı duyuruldu. Bu sayede Facebook, Messenger ve Instagram uygulamaları, tüm Windows 10 cihazlarda çalışacak. Bahsi geçen uygulamalar, önümüzdeki birkaç ay içerisinde Windows Store'da olacak...

Okuyucu Yorumları