Microsoft'un düşünüp de vazgeçtiği Windows 10 fikirleri ortaya çıktı

Microsoft'un Windows 10'un Başlat menüsüne eklemeyi düşünüp son anda vazgeçtiği bazı özellikler ortaya çıktı.

Microsoft'un düşünüp de vazgeçtiği Windows 10 fikirleri

Windows Central tarafından yayınlanan yeni bir haber, Microsoft'un Windows 10'un Başlat menüsünde uygulamayı düşündüğü ama sonrasında vazgeçtiği birkaç ilginç fikri görmemizi sağladı.

Kullanıcılar işletim sistemini sekiz yıl önce piyasaya sürüldüğünde sıcak karşılasa da, Microsoft'un verileri çok az kişinin yeni Başlat menüsünü ve Canlı Kutularını özelleştirme zahmetine girdiğini gösteriyor. Bu yüzden şirket, etkileşimi artırmayı ve Başlat menüsünün kullanımını kolaylaştırmayı amaçlayan bazı fikirler üretmiş ama bu fikirler asla gerçeğe dönüşmemiş.

Yazılım devinin uygulamayı düşündüğü bazı fikirlerin kökleri, iptal edilen Lumia akıllı telefonlardan ve onların gün ışığını görmemiş sıra dışı teknolojilerinden geliyor gibi gözüküyor.

Windows 10'un Başlat menüsü, Windows 8'in bu menüyü yok etmesinden sonra kararından geri döndüğünün müjdesiydi. Kullanıcılar, geleneksel Başlat menüsünün geri döndüğünü görmekten memnun olsa da, birçoğu kişiselleştirmeyi zorlu bir süreç olarak gördü. Kutuları sabitlemek ve ayırmak için ileri geri tıklamak, yeniden konumlandırmak, mükemmel boyutları bulmak, kullanıcıların karşılaştığı “sorunlardan” sadece birkaçıydı.

Peki, Microsoft'un Windows 10 Başlat menüsünü daha ilgi çekici ve pratik hale getirmek için düşündükleri nelerdi?

Yerine sabitle

Microsoft, kutuları düzenlerken uzun imleç hareketlerinin yarattığı rahatsızlığı gidermek için MixView kullanıcı arabirimini kullanmayı düşündü. MixView ilk olarak 3D Touch ekranıyla iptal edilen Lumia "McLaren"de görünecekti. Parmağınızı bir uygulamanın üzerine getirdiğinizde, ekstra işlemler ve kısayollar içeren bir dizi daha küçük kutucuk ortaya çıkacaktı.

Microsoft, Windows 10'da Başlat menüsünü düzenlerken yüklü uygulamaları, Microsoft Store'daki programları ve web sitelerini önermek için MixView'ü kullanmak istedi. İşletim sistemi, tüm uygulamalar listesine gitmek zorunda kalmadan daha fazla uygulama eklemenizi sağlayan bir kutucuğun yanına bir "+" düğmesi yerleştirmeyi amaçlıyordu.

Başlat konumları

Başlat konumları fikri, kullanıcıların görev çubuğunu düzenlemelerine ve yalnızca uygulamalar için değil, çeşitli özellikler için bir başlatma paneline dönüştürmelerine yardımcı olmayı hedefliyordu. Başlat Konumları, müşterilerin döşeme alanı, tüm uygulamalar, Kişilerim, Belgeler, Zaman Çizelgesi ve diğer Windows özellikleri arasında geçiş yapmasına olanak tanıyordu. Ayrıca şirket, daha hızlı erişim için ayrı yerleri görev çubuğuna sürüklemeye izin vermek istemişti.

Windows 10 geliştiricileri, “büyük” özelliklere ek olarak, Başlat menüsündeki “Öğelerim” bölümünü, sık kullanılan klasörler listesini, daha vurgulu bir hamburger düğmesini ve birçok yeniliği de zaman içinde test etti.

Microsoft'un Yerine Sabitle, Başlat Konumları ve diğer fikirlerden neden vazgeçtiğine dair hiçbir bilgi bulunmuyor.