Windows 10'un Yeni S Modu, İddialı Geliyor

Microsoft, bir "moda" dönüştürdüğünü açıkladığı Windows 10 S'ten neler beklediğini böyle anlatıyor...

Windows 10 S'ten beklenti büyük

Microsoft, tek başına bir işletim sistemi olmaktan çıkıp, Windows 10'un bir modu haline gelecek olan S modundan "çoğumuzun memnun kalacağını" düşünüyor.

Windows 10 S'in bir "mod" haline geleceği, Joe Belfiore tarafından Twitter'da doğrulanmıştı. Belfiore'un yeni blog gönderisine göre ise Windows 10 S modu ile çalışan bir PC'yi bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi çıktığında satın alabileceğiz. Redstone 4 olarak bilinen bu güncellemenin PC'lere Nisan'ın başında ulaşması bekleniyor.

Windows 10'un kırpılmış S modunu kullanmak istemeyenler için de önemli bir değişiklik var. İster Windows 10 Home kullanın, ister Windows 10 Pro veya ticari bir sürüm, S modundan tam sürüm Windows 10'a geçmek ücretsiz olacak.

S modunun yeni PC'lerde varsayılan mod olup olmayacağıyla ilgili şimdilik bir bilgi yok. Windows 10 S şu an Surface Laptop ve bazı eğitim cihazlarında kullanılsa da Belfiore, iddialı konuşarak "müşterilerin çoğunun Windows 10'un keyfini S modunda çıkarmasını bekliyoruz," dedi.

PC üreticilerinin S modunu bir seçenek olarak sunup sunmayacağı şimdilik açık bir konu değil, ancak böyle olması muhtemel. Bildiğimiz, Windows 10'un S modunun Microsoft için eskisinden daha önemli bir hal aldığı.

Okuyucu Yorumları