Windows 11'e, sizi 2000'lerin başına götürecek ilginç ve pek de beklenmeyen bir özellik geliyor

Sanki 2000’li yılları tekrar yaşıyoruz: Yeni bir Windows 11 güncellemesi ile birlikte CD kopyalamak ve yedeklemek geri geldi.

Windows 11'e, sizi 2000'lerin başına götürecek ilginç bir özellik geliyor

Windows 11 için yeni bir Windows Media Player güncellemesi, CD kopyalamayı geri getirdi. Bu, sahip olduğunuz tüm ses CD'lerinin PC'nize aktarılabileceği ve bir çalma listesine eklenebileceği anlamına geliyor.

Son 25 yıldır bir PC kullanıcısıysanız, müziklerinizi bilgisayarınıza kaydetmenize olanak tanıyan bir medya oynatıcı içinde CD kopyalama seçeneğine rastlamışsınızdır. Ancak artık bu özellik pek kullanılmıyor, zira yeni laptop ve masaüstü bilgisayarlar CD veya DVD sürücüleriyle gelmiyor ve müzik dinlemek için Spotify ve benzeri akış hizmetleri tercih ediliyor.

Bununla birlikte, Windows 11 build 25158 ile beraber gelen medya oynatıcısı, kullanıcılara CD’lerden MP3, AAC, FLAC ve ALAC dosyaları üretme imkanı veriyor.

Bu güncelleme Medya Oynatıcısı'nın köklerine döndüğünü gösteriyor. Bir taraftan da 2021’den bu yana ilk büyük güncellemesini alacak olan Windows 11’in bize başka ne sürprizler hazırladığını merak etmemize neden oluyor.