Windows 11 ile Wi-Fi ağlarına bağlanmak kolaylaşıyor

Artık bir Wi-Fi ağına bağlanmak için ağ ismi ve şifre aramak/hatırlamak zorunluluğu ortadan kalkıyor. Windows 11, QR kodu ve kamera üzerinden kablosuz ağlara erişim sağlayacak. Ancak şimdilik beli cihazlar bu özelliği kullanabilecek.

Windows 11 ile Wi-Fi ağlarına bağlanmak kolaylaşıyor

Surface Pro tabletinin arka kamerası artık çok kullanışlı bir işleve kavuşmak üzere... Microsoft, Kamera uygulamasından Wi-Fi ağlarına bağlanma yeteneği üzerinde çalışıyor. Ancak bu uygulama şimdilik tüm kullanıcılara açık değil, sadece geliştiriciler özelliği deneyebiliyor. Geçtiğimiz hafta Dev ve Canary Kanallarında yayınlanan 26052 numaralı yapı, QR kodunu tarayarak bir Wi-Fi ağına bağlanmanıza olanak tanıyor.

Bu özelliği açıp çalıştırmak ise zor değil. Eğer bir Surace Pro sahibiyseniz, yapmanız gerekenler şunlar:

  • Sisteminizi 26052 build'ine güncelleyin ve Kamera uygulamasını başlatın. Ön ya da arka kamerayı kullanabilirsiniz.
  • QR kodlu düğmeye basarak uygulamayı Barkod moduna geçirin.
  • Kamerayı taramak istediğiniz QR koduna doğrultun. Windows, uygulamanın alt kısmında SSID, parola ve şifreleme gibi Wi-Fi ağ ayrıntılarını gösterecektir.
  • Ayarlar uygulamasına geçmek ve Wi-Fi ağına bağlanmak için görüntülenen bağlantıya dokunun.

Wi-Fi ağ QR'sini tarama özelliğine sahip güncellenmiş Kamera uygulaması, Dev ve Canary Kanallarındaki tüm Insider'lar tarafından kullanılabilir. Windows 11 build 26052 bu yılın ikinci yarısında gelecek olan Windows 11 sürüm 24H2'nin resmi olarak onaylanan ilk yapısı.