Windows 11, ilk büyük güncellemesini “Windows 11 2022 Güncellemesi” adıyla almaya başladı

Microsoft, uzun bir süre boyunca sürüm 2H22 adıyla anılan ilk büyük Windows 11 güncellemesini, resmi adıyla dağıtmaya başladı.

Windows 11, ilk büyük güncellemesini almaya başladı

Windows 11, ilk büyük güncellemesini “Windows 11 2022 Güncellemesi” resmi adıyla almaya başladı. Güncelleme, bugüne dek "sürüm 22H2" olarak biliniyordu ve buradaki H2 terimi yılın ikinci yarısını temsil ediyordu. Bu ibarenin artık olmaması, Microsoft'un Windows 11 ile yıllık bir güncelleme temposuna geçtiğini düşündürüyor.

Windows 11 bir yıldan uzun bir süre önce piyasaya sürüldü ve 2022 Güncellemesi, birçok yeni özellik getiriyor. Microsoft, Windows 11'in kullanıcısını daha üretken kılan daha basitleştirilmiş bir deneyim sunmak olduğunu söylüyor. Bu nedenle 2022 Güncellemesi, Snap Layouts için daha iyi dokunmatik gezinme, Edge'de birden fazla tarayıcı sekmesi yakalama yeteneği, Odak oturumları ve Rahatsız Etme de dahil olmak üzere bu alanda birçok yeni özellik içeriyor.

Microsoft, Windows 11 2022 Güncellemesinin daha hızlı Arama, daha iyi bir Başlat menüsü deneyimi, çeşitli Widget'lar ve erişilebilirlik geliştirmeleri sunduğunun da altını çiziyor.

Windows 11 2022 Güncellemesi ayrıca Windows Studio Effects adlı yeni bir araç ve çok sayıda oyun geliştirmesi nedeniyle içerik oluşturucular ve oyuncular için de önemli imkanlar vaat ediyor. Ek olarak, Microsoft nihayet Windows 11'de Android uygulamaları desteği konusundaki taahhüdünü yerine getiriyor. Android için Windows Alt Sistemi (WSA) tarafından desteklenen Amazon Appstore deneyimi şimdi 31 ülkeye daha genişliyor ve 20.000 Android uygulaması ve oyunları içeriyor.

Önceki Windows güncellemelerine benzer şekilde, 2022 Güncellemesi tüm uygun kullanıcılara aşamalı olarak sunulacak. Bugün kullanıma sunulmasına rağmen, Windows Update aracılığıyla hemen alamayabilirsiniz.