Windows 11, macOS'un yıllardır sahip olduğu bu özelliğe en sonunda kavuşuyor

macOS işletim sistemlerinde yıllardır bulunan bu faydalı seçenek, görünüşe göre Windows 11 ile birlikte en sonunda Windows işletim sistemlerine de geliyor.

Windows 11'e macOS özelliği geliyor

Eğer uzun zamandır ve düzenli olarak Windows işletim sistemli bir bilgisayar kullanıyorsanız, muhtemelen çalışmayı durduran bir uygulamadan zorla çıkmanın zorluklarını zaten biliyorsunuzdur. Bunun nedeni, macOS'un aksine Windows'ta görev çubuğundaki bir uygulamaya sağ tıkladığınızda böyle bir seçeneğin bulunmaması ve bu noksanlığın yıllardır can sıkıcı olduğu açık.

Tom's Hardware tarafından yayınlanan bir rapora göre bu durum yakında değişebilir. Görünüşe göre Microsoft şu anda görev çubuğundaki bir uygulamaya sağ tıkladığınızda menüye bir "Görevi Sonlandır'" seçeneği eklemek için çalışıyor.

En son ortaya çıkan Windows 11 Insider derlemesi olan 23430 derlemesinde, Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Geliştiriciler yolunu izleyerek bu seçeneği etkinleştirebilirsiniz. Aslında bu seçenek henüz çalışmıyor. Aynı rapora göre, bu sürümde bu fonksiyonu etkinleştirdiğinizde görünmüyor ve Ayarlar penceresini kapattığınızda da kapalı konuma geri dönüyor.

Yine de bu bulgu, Microsoft'un çalışmayı durduran bir uygulamadan çıkmaya zorlama seçeneğini tüm kullanıcılar için kolayca erişilebilir hale getirebileceğine işaret ediyor ve bizce bu hoş bir güncelleme olacak.