Microsoft'un daha sonra Windows 11 olarak karşımıza çıkan Windows 10 sürümü sızdırıldı

Windows 10'un daha sonra Windows 11'e dönüşen sürümü internete sızdı. İşte Microsoft'un içine Windows 11 gizlediği Windows 11 sürümü hakkındaki ilginç detaylar ve ekran görüntüleri.

Microsoft'un daha sonra Windows 11 olarak karşımıza çıkan Windows 10 sürümü sızdırıldı

Windows 11’in genel kullanıma sunulmasından neredeyse bir yıl önce, Ekim 2020 tarihinde, Microsoft’un Windows 10 için bir kullanıcı arayüzü (UI) revizyonu üzerinde çalıştığını öne süren bir söylenti vardı. O zamanlar neredeyse hiç kimse bunun bir Windows 10 dönüşümü yerine bir sonraki büyük Windows sürümü olmasını beklemiyordu. Bunun en büyük sebebi, Microsoft’un 2015 yılında Windows 10'un son Windows olduğunu doğrulamış olmasıydı.

Windows 10’un ilk Cobalt yapısı olan 21262, bu ayın başlarında DuoWOA Telegram grubu aracılığıyla internete sızdırıldı. Cobalt, daha sonra Windows 11 sürüm 21H2’ye dönüşen yapıydı. Başka bir deyişle henüz ortada Windows 11 diye bir şey yokken, Microsoft'un içine Windows 11 yerleştirdiği bir Windows 10 yapısıydı.

Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 3 Geliştirme Kiti üzerinde çalışan yapı 21262’nin ARM64 sürümünün ekran görüntüleri bu grupta paylaşıldıktan sonra BetaWiki web sitesine de gönderildi. BetaWiki web sitesi, bu özel yapının çekirdek ve HAL (donanım soyutlama katmanı) ikili dosyalarının, bu bileşenlerin ilgili özel yapılarıyla değiştirildiğini belirtiyor.

Ayrıca bir masaüstü görüntüsü de paylaşıldı. İlginç bir şekilde fark edebileceğiniz gibi, yapıda Spartan Edge simgesi bulunuyor. Project Spartan, Microsoft tarafından Ocak 2015’te duyurulmuştu ve bir ay sonra Şubat ayında bir Soru-Cevap oturumunda şirket bunun faydalarını ayrıntılı olarak açıklamıştı.

Spartan, en sonunda Edge’e dönüşen çalışmaydı ve aynı zamanda altta yatan işleme motorunun adıydı. Birkaç yıl sonra, 2019’da, Spartan Edge’in yerini Windows 10 yapı 18362.266’dan itibaren Chromium Edge aldı.

Son olarak, diğer şeylerin yanı sıra işlemci Snapdragon 8cx Gen3’ü ve CPU kullanımını gösteren görev çubuğu ve Görev Yöneticisi görülüyor. İlginç bir şekilde, Windows 11’de yer alan ancak daha sonra Windows 10’da yenilenen Ayarlar uygulaması simgesinin tasarımı da dikkat çekiyor.