Windows 11, sistem uygulamaları ve bileşenleri birbirinden ayırıyor

Microsoft, kullanıcıların kafasının karışmasını engellemek amacıyla Windows 11 23H2'deki sistem uygulamalarını ve bileşenleri ayırmaya hazırlanıyor.

Windows 11, sistem uygulamaları ve bileşenleri birbirinden ayırıyor

Microsoft, geçtiğimiz hafta Windows 11 Insider’lar için yeni bir Sürüm Önizleme derlemesi yayınladı. Yeni derleme 22621.2500, KB5031455 altında yayımlandı. X kullanıcısı ve Windows meraklısı techosarusrex, duyurulan tüm değişiklik, iyileştirme ve düzeltmelerin yanı sıra, Microsoft’un Windows 11’deki varsayılan sistem uygulamalarıyla ilgili Ayarlar’da ilginç bir değişiklik de yaptığını fark etti.

Derleme, Windows 11 Ayarlarında “Sistem” menüsü altına yeni ve ayrı bir “Sistem Bileşenleri” bölümü ekledi. Yeni eklenen Sistem Bileşenleri başlatıldığında, tüm sistem uygulamaları bu bölümün altında görünüyor.

Bu değişikliğin, Microsoft tarafından bu çeyreğin sonlarında geleceği onaylanan Windows 11 23H2’ye de gelmesi planlanıyor. Teknoloji devi, Moment 4 22H2 özellik güncellemesiyle beraber pek çok farklı özelliği zaten yayınladı, ancak Sistem Bileşenleri gibi daha fazla özelliğin 23H2 özellik güncellemesinde sunulması planlanıyor. Redmondlu teknoloji devi, şu anda Windows 11 23H2’nin sistem gereksinimlerinin uygunluğunu sağlamaya uğraşıyor.

Elbette bu, Microsoft’un sistem uygulamalarını ayırmayı kolaylaştırmaya çalıştığı ilk durum değil. Bu tür ilk değişiklik, Temmuz ayında Başlat menüsü simgelerindeki stok uygulamaların daha önce “Microsoft” etiketine sahip olan “Sistem” etiketini taşıdığı görüldüğü Dev kanalında fark edilmişti.

Bu değişikliğin üzerinden bir aydan biraz daha uzun bir sürenin geçmesinin ardından Microsoft, Windows 11 Canary kanalına bu tür uygulamaları kolaylıkla kaldırma seçeneğini ekledi. Microsoft, aynı Ağustos ayında Dev kanalı içerisinde sistem bileşenlerinin kullanıcı tarafından ayarlanan varsayılan tarayıcı aracılığıyla başlatılmasına imkan tanıdı. Ancak bu, yalnızca Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) için geçerliydi.