Windows 11, yakında sizin sesinizle konuşmaya başlayacak

Windows 11'e "Benim İçin Konuş" özelliği geliyor: Windows 11, çok yakında ekrana yazdığınız metinleri sizin sesinizi kullanarak okumaya başlayacak.

Windows 11, yakında sizin sesinizle konuşmaya başlayacak

Kısa bir süre önce yayımlanan Windows 11 derleme 26052 (hem Canary hem de Dev kanallarında), resmi değişiklik günlüğünün altına gizlenmiş birkaç ilginç özellik daha içeriyor. Dikkatli Windows Insider’ların tespit ettiği üzere Microsoft, Windows 11 için “Benim İçin Konuş” (Speak for Me) adlı yeni bir erişilebilirlik özelliği üzerinde çalışıyor.

Benim İçin Konuş, yapı 26052’de çalışmıyor, ancak yine de gelecek özelliği ve açıklamasını kontrol etmek için ayarlar sayfasını etkinleştirebiliyorsunuz. Bu özelliğin ardındaki fikir, kullanıcıların işletim sistemine kişisel sesleriyle nasıl konuşacaklarını öğretmelerine olanak sağlamak. Kısa bir süre önce Apple da benzer bir özellik sundu ve bu özellik yakında Windows 11’e de gelecek.

Ayarlar uygulamasındaki özellik açıklamasına göre Windows 11, “kendi ses avatarınızı oluşturmanıza veya kendi sesinizi korumanıza” ve ardından bunu kişisel veya çevrimiçi toplantılar için kullanmanıza imkan tanıyacak. Bu özellik sayesinde Windows 11, yazdığınız yazıları rastgele, cansız bir robot sesini değil, kendi sentezlenmiş sesinizi kullanarak okuyacak.

Diğer erişilebilirlik özellikleri gibi Benim İçin Konuş’un da hızlı erişim için özel bir kısayolu bulunuyor. Ayarlar uygulamasına göre, Win + Ctrl + T tuşlarına basmak Benim İçin Konuş özelliğini açıp kapama işlevini üstlenecek.