Bu gizli iPhone özelliği, sadece 15 dakika içinde sesinizi sonsuza kadar korumanızı sağlayacak

Çok kişinin bilmediği çok özel bir özellik olan "Kişisel Ses", Apple'ın iPhone'lara eklediği en önemli özelliklerden biri. Bu özellik, bir gün sesinizi kaybetseniz bile, başkalarıyla kendi sesinizi kullanarak konuşmanızı sağlıyor. Peki Kişisel Ses özelliği nasıl kullanılır?

Sesinizi sonsuza kadar korumanızı sağlayacak gizli iPhone özelliği

iPhone’un çok fazla bilinmeyen Kişisel Ses özelliği sayesinde sesinizi sonsuza kadar koruyabilirsiniz. Bu özelliği aktif etmek için sadece 15 dakika boyunca birkaç sorguyu okumanız yeterli olacak ve sonrasında sesinizi her zaman o andaki gibi duyabileceksiniz.

Bu işlev, bazı teknoloji severler için eğlenceli gibi görünse de, çeşitli nedenlerden dolayı konuşma yeteneğini kaybeden bazıları için çok daha farklı bir değere sahip.

Apple, aslında Kişisel Ses (Personal Voice) özelliğini eğlenceli olsun diye değil, tam da bu yüzden sunuyor. Bu özellik ilk olarak WWDC 2023’ten önce gösterilmişti ancak bir iOS 17 işleviydi. Apple, bu özelliğin sesini kaybetme riskiyle karşı karşıya olan kişilere yardımcı olmak için geliştirildiğini söylüyor.

Şirket’in açıkladığı üzere: “Kullanıcılar, iPhone veya iPad’de 15 dakikalık ses kaydetmek için rastgele bir dizi metin istemini okuyarak bir Kişisel Ses oluşturabilirler. Bu konuşmaya erişilebilirlik özelliği, kullanıcıların bilgilerini gizli ve güvende tutmak için cihazdaki makine öğrenimini kullanıyor ve Canlı Konuşma ile sorunsuz bir şekilde entegre oluyor, böylece kullanıcılar sevdikleriyle bağlantı kurarken Kişisel Sesleriyle konuşabiliyor.”

Örneğin Live Voice (Canlı Ses), kullanıcıların söylemek istediklerini yazmalarına ve ardından bunu bir telefonda veya FaceTime aramasında kendileri adına seslendirilmesine imkan tanıyor. Kişisel Ses’i kullanırsanız, yalnızca bir yanıt yazmış olsanız bile, aramanın diğer ucundaki kişi bu yanıtı sizin gerçek sesinizi duyabiliyor.

Kişisel Sesinizi kaydetmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Ayarlar uygulamasını açın. Erişilebilirlik'e ve ardından Kişisel Ses'e dokunun.
  • Kişisel Ses Yarat'a dokunun.
  • Sesinizi kaydetmek için ekrandaki talimatları izleyin.

Kayıt oturumunuzu duraklatmak için Bitti’ye dokunun veya Ayarlar uygulamasını kapatın. İlerlemeniz kaydedilecektir. Bir kayıt oturumunu sürdürmek için:

  • Ayarlar > Erişilebilirlik > Kişisel Ses'e gidin.
  • Oluşturmaya devam etmek istediğiniz Kişisel Sese dokunun.
  • Kayda Devam Et’e dokunun ve ardından ekrandaki talimatları izleyin.

Daha sonra Canlı Ses’i şu şekilde kullanabilirsiniz:

  • Ayarlar uygulamasını açın. Erişilebilirlik'e ve ardından Canlı Konuşma'ya dokunun.
  • Canlı Konuşmayı açın.
  • Sesler altında klavye dilinize dokunun ve ardından kullanılacak bir ses seçin. (Bir sesi seçebilmeniz için önce indirmek üzere İndir düğmesine dokunmanız gerekebilir.)
  • Bir sesin perdesini veya hızını ayarlamak için sesin yanındaki Ses Ayarları düğmesine dokunun.

Hatta Apple, bu özelliğin ne kadar güçlü olduğunu göstermek için, konuşma yeteneğini kaybeden ancak hala kızına masallar okuyan bir babanın hikayesini göstererek bu işlevin nasıl çalıştığına dair bir video bile yayınladı.