Windows 11'de yapay zeka destekli bir duvar kağıdı devrimine hazırlanın

Windows 11, yapay zeka destekli "hareketli duvar kağıtları" ile masaüstünüze yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Windows 11'de duvar kağıdı devrimine hazırlanın

Windows Latest tarafından ortaya çıkarılan şirket içi belgeler, Windows 11 kullanıcılarının çok yakında masaüstleri için "yapay zeka destekli canlı duvar kağıdı" benzeri bir özellik görebileceğini söylüyor. Bu, imlecinizi ekranda hareket ettirdiğinizde duvar kağıdının ekranınızdan 'fırlıyormuş' gibi görünmesini ve imlecin hareketine bağlı olarak görünümünün değişmesini sağlıyor.

Buna ek olarak, Windows Latest masaüstü arka planına bir 'paralaks efekti' eklenme olasılığına işaret ederek, duvar kağıdının arka planda üstteki pencerelerden ve uygulamalardan daha yavaş hareket etmesinin sağlanacağını ve arka planınızın daha sürükleyici görünmesi için derinlik yanılsaması oluşturacağını söylüyor.

Yapay zeka destekli duvar kağıtlarını muhtemelen yalnızca hareket algılamayı destekleyebilen cihazlarda göreceğiz, bu nedenle özelliği ilk olarak daha yeni ve daha güçlü makinelerde görebiliriz.

Bu aşamada sadece şık bir duvar kağıdı olsa bile, Microsoft'un cihazınızın estetiğini iyileştirmek için yapay zekayı kullandığını görmek heyecan verici. Söyleyebileceğimiz kadarıyla, bu derinlik ve hareket efektleri masaüstü arka planı olarak kullanabileceğiniz çoğu resimle çalışmalı ve sizi canlı duvar kağıdı uygulamaları aramaktan kurtarması lazım.

Bu aynı zamanda yapay zeka yardımıyla gerçekten sürükleyici ve ilginç bir arka plan oluşturmanın ilk adımı olabilir, çünkü Microsoft bu özelliği kullanıma sunduktan sonra yeni özelliklerin ortaya çıktığını görebiliriz. Umarız şirket bunu geliştirir ve cihazınızı kendinize özgü hale getirmenin daha eğlenceli ve ilgi çekici yollarını sunar.