Windows 11’in sorunlar listesine bir yenisi daha eklendi: Bu kez başrolde Görev Yöneticisi var

Windows 11’in işlemci kullanımını hatalı rapor ettiği iddia edildi. Microsoft ise, henüz bu sorun hakkında bir açıklama yapmış değil.

Windows 11’de bir yeni sorun daha keşfedildi

Çoğu bilgisayar kullanıcısı bilgisayarının kaynaklarının nasıl kullanıldığını kontrol etmiyor. Ancak oyun meraklıları ve donanım inceleme uzmanları, oyunların ve bazı uygulamaların sistem kaynaklarını nasıl harcadığını öğrenmek için bu tür istatistiklere sıklıkla başvuruyor. Bu bilgileri de Windows’un Görev Yöneticisi’ndeki raporlama aracından alıyorlar.

Böyle bir test çalışması sırasında, kullanışlı bir analiz aracı geliştiren CapFrameX, Ryzen 7 5800X3D'nin Lara Croft Shadow of the Tomb Raider (SotTR) oyunundaki performansını ölçerken garip bir anormallik fark etti. Windows 11'de işlemci kullanımı, ekranda çok yoğun aksiyon olmasına rağmen görünüşte olağandışı bir şekilde düşük rapor ediliyordu. 16 iş parçacığından sadece bir tanesinin raporu doğru görünüyordu. diğerleri sadece yüzde 10 işlemci kullanımı gösteriyordu.

Bu oyunda fark edilen hatanın oyuna özel bir sorun olma ihtimali bulunsa da CapFrameX problemin test edilen tüm oyunlarda yaşandığını söylüyor. Yani Windows 11 Görev Yöneticisi'nde bir sorun olduğunu iddia ediyor.

Henüz bu sorunla ilgili Microsoft'tan bir açıklama gelmiş değil.