Windows 11'e büyük olasılıkla nefret edeceğiniz yeni bir görev çubuğu özelliği geliyor

Windows 11, büyük olasılıkla nefret edeceğiniz yeni bir görev çubuğu özelliğini hayata geçiriyor. Neyse ki bu özelliği kapatmak çok da zor olmayacak.

Windows 11 için "nefret edeceğiniz" yeni özellik

Bu haftanın başlarında Microsoft, Windows 10 ve 11 için isteğe bağlı güvenlik dışı güncellemelerini yayınladı. Bu güncellemeler genellikle çeşitli hata düzeltmeleri ve genel kullanıma sunulmadan önce denemek için birkaç yeni özellik içeriyor. Windows 11 için Ağustos 2023 C güncellemesi de bir istisna değil, ancak getirdiği tek yeni özellik pek çok kullanıcı için sevilecek bir şey değil.

Güncellemeyi Windows 11 yüklü bilgisayarlarına yüklemek isteyenler arama ile ilgili yeni bir özelliğe sahip olacak: İşletim sistemi artık görev çubuğundaki arama kutusuna tıklamadan Windows Arama'yı etkinleştirebiliyor. İmlecinizi yanlışlıkla görev çubuğunun yanlış kısmına mı getirdiniz? Hemen Windows Arama devreye giriyor.

Neyse ki, sürüm notlarında belirtildiği gibi, Ayarlar uygulamasında yalnızca birkaç tıklama ile söz konusu özelliği kapatabilirsiniz;

  • Win + I tuşlarına basarak veya tercih ettiğiniz başka bir yöntemi kullanarak Ayarlar uygulamasını açın.
  • Kişiselleştirme > Görev Çubuğu'na gidin.
  • Arama bölümünü bulun ve "Üzerine gelindiğinde aramayı aç" seçeneğini kapatın.
Neowin

İlginç bir şekilde, Windows Insider kullanıcıları bu değişikliği birkaç ay önce fark etti ve olumsuz tepkiler Microsoft'a bu fikri bir kenara bırakmanın daha iyi olacağını açıkça göstermiş olmalıydı. Yine de şirket bunu uygulamaya karar verdi ve yeni deneyim büyük olasılıkla bir sonraki güncellemenin bir parçası olacak. Neyse ki Microsoft, yaklaşan 23H2 güncellemesinde Windows 11'in görev çubuğu için çok talep edilen birkaç özelliği yayınlayarak durumu dengeleyecek.