Windows 11'e küçük bir yenilik daha: Saniyeler geliyor!

Microsoft, Windows 11'e küçük bir özellik daha ekliyor; en son Windows'a saniyeler geliyor.

Windows 11'e saniyeler geliyor

Microsoft, Windows 11'in görev çubuğundan memnun olmayanlar için küçük bir yenilik yapmaya hazırlanıyor. Microsoft'un bildirim alanındaki (sistem tepsisi) saat için saniyeleri etkinleştirme yeteneğini planladığı ortaya çıktı.

Microsoft, güncellenen saati henüz resmi olarak duyurmadı ve özellik “kurulduğu haliyle” sistemde mevcut değil. Bu tür özelliklerde genellikle olduğu gibi, ViveTool uygulamasını ve özel bir ID’yi (@PhantomOfEarth tarafından sağlanan) kullanarak etkinleştirmeniz gerekiyor.

"Normal" Windows Insider yapılarında sistem tepsisi saatinde saniyeleri etkinleştirmek henüz mümkün değil. Şimdilik yalnızca Windows Server yapı 25246 bu özelliğe sahip.

Yine bu noktada, duyurulmamış özelliklerin genellikle ham, kararsız veya kullanılamaz durumda olduklarını hatırlatmak gerekiyor. ViveTool uygulamasını kullanmadan ve gizli seçenekleri etkinleştirmeden önce önemli verileriniz yedeklemeniz şart. Sisteminizin mümkün olduğunca hatasız kalmasını sağlamanın en iyi yolunun kararlı Windows 11 sürümlerini kullanmak olduğunu unutmayın.

Windows Server yapı 25246'da sistem tepsisindeki saat için saniye nasıl etkinleştirilir?

  • ViveTool'u GitHub'dan indirin ve dosyaları uygun bir yerde açın.
  • Win + R tuşlarına basın ve cmd yazın.
  • CD komutunu kullanarak açılan dosyaları içeren klasöre gidin. Örneğin, ViveTool'u C:\Vive konumuna çıkardıysanız, CD C:\Vive yazın.
  • vivetool /enable /id:41314201 yazın ve Enter'a basın.
  • Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev çubuğu > Görev çubuğu davranışları'na gidin ve Sistem tepsisi saatinde saniyeleri göster seçeneğinin yanındaki bir onay işaretini işaretleyin.
  • Sistemi yeniden başlatın.