Windows 11'in Copilot yapay zekası, sınırlı bir biçimde de olsa Windows 10'a geliyor

Windows 11'in Copilot yapay zekasının Windows 10'a gelmeyeceği düşünülüyordu ama görünüşe göre durum değişti. Copilot, sınırlı bir şekilde de olsa, Windows 10 kullanıcılarının da beğenisine sunulacak.

Windows 11'in Copilot yapay zekası, sınırlı bir biçimde de olsa Windows 10'a geliyor

Microsoft’un Copilot’u aslında Windows 11’e özel ve Windows 10’un da artık yeni özellik almayacağını biliyoruz. Ancak görünene göre Windows 10 kullanıcıları, AI asistanını deneme fırsatını yakalayabilir.

Microsoft’un Copilot’u, Windows 11'de olduğu gibi işletim sistemine entegre olmayacak ama Windows 10 üzerinde Edge kullananlar tarafından denenebilecek.

Windows Latest, “Edge için Copilot”u deneme fırsatı yakaladı ve temel olarak Windows 11’deki Copilot ile aynı olduğunu, çeşitli ayarların değiştirilmesini kolaylaştırdığını, ancak işletim sistemi yerine tarayıcı ortamında yer aldığını söylüyor. Teknoloji sitesinin belirttiği üzere, henüz erken aşamada olan özellik, tahmin edebileceğiniz gibi sınırlı yeteneklere sahip. Ancak örneğin Edge için Copilot’a komut vererek sanal sekmeleri veya karanlık modu açabiliyorsunuz.

Copilot, Edge’deki mevcut Bing AI kenar çubuğuna sabitleneceği için, temel olarak arayüzün bu kısmını ek işlevsellik bölgesi haline getiriyor. Edge için Copilot, şu anda tarayıcıyı test eden belirli kullanıcılara sunuluyor. Özelliğin aşamalı olarak yayımlanacağı söyleniyor.

Tanınmış Edge testçisi ve sızıntı kaynağı Leopeva64 (Twitter’da) da bu işlevsellikle ilgili gelişmeleri takip ediyor ve mikrofonu olanların Edge için Copilot ile konuşabilmesi ve ona doğrudan talimat verebilmesi için ses girişi ile çalıştığını söylüyor.