Windows 11'in Dosya Gezgini için beklenen yenilik, beta kanalında nihayet göründü

Windows 11, çok konuşulan Dosya Gezgini yenilemesinin yanı sıra, bir dizi başka özelliği de beraberinde getiren yeni bir önizleme sürümü yayınladı.

Windows 11'in Dosya Gezgini için beklenen yenilik nihayet göründü

Dosya Gezgini, Windows'un klasörlere ve dosyalara göz atmak için kullandığınız temel bileşenlerden biri. Ve Windows 11 Beta kanalındaki son test sürümünde, tam bir revizyondan geçmiş gibi görünüyor.

Microsoft, uzun süredir beklenen bu yenilemeyi modernize edilmiş bir Dosya Gezgini olarak adlandırıyor ve yeni bir ayrıntılar bölmesi, adres çubuğu ve arama kutusuyla birlikte geliyor.

Bir dosyayı seçtiğinizde, yeni ayrıntılar bölmesi küçük resim, paylaşım durumu, dosya için son etkinlik, ilgili dosyalar ve diğer ayrıntılar gibi dosyayla ilgili bilgileri gösteriyor. Dosya Gezgini'ndeki modernize edilmiş adres çubuğu, yerel veya bulut klasörlerini otomatik olarak tanıyor.

Bir Microsoft hesabında oturum açmış olanlar için Hızlı Erişim klasörleri de yeniden düzenlenmiş. Son olarak, bir Azure Active Directory (AAD) hesabında oturum açanlar, bir karuselde gösterilen önerilen dosyalara erişim sağlayabilecekler.

Bu sürümdeki bir diğer önemli yenilik ise geçmişte hakkında çok şey duyduğumuz Dinamik Aydınlatma Merkezi. Bu, RGB aydınlatmalı çevre birimlerinizi kontrol etmek için merkezi bir alan sunuyor, böylece sisteminizi donanım üreticilerinin birden fazla üçüncü taraf uygulamasıyla şişirmek zorunda kalmıyorsunuz. Acer, Asus, HP, HyperX, Logitech, Razer ve Twinkly dahil olmak üzere bir dizi çevre birimi üreticisinin bu konuda Microsoft ile ortaklık kurduğu söyleniyor.

Hızlı Ayarlar'da yeni bir ses karıştırıcı ve Anlatıcı için yeni doğal sesler (İngilizce, Çince, Japonca ve İspanyolca dahil) eklenmesi gibi bir dizi başka küçük ayrıntı da kullanıcıları bekliyor.