Windows 11’in yapay zeka destekli ilk özelliği ortaya çıktı: Çok sayıda kullanıcıya fayda sağlayacak

Windows 11'in yapay zeka destekli ilk özelliği ortaya çıktı. Bu özelliğin çok sayıda kullanıcıya büyük fayda sağlaması bekleniyor.

Windows 11'in yapay zekalı ilk özelliği ortaya çıktı

Bir sonraki büyük Windows 11 güncellemesi bu yılın sonlarına doğru yayınlanacak. Yeni güncellemenin merakla beklenen yeni özelliklerden biri, masaüstündeki pencerelerin ve uygulamaları düzenlenmesinde Yapay Zeka (AI) kullanımı.

Windows Latest'e göre, yapay zeka destekli 'Smart Snap' düzeninin ilk örnekleri işletim sisteminin önizleme sürümlerinde görüldü. Görünüşe göre Microsoft, Smart Snap’in bazı özelliklerini gizlenmiş ve yalnızca bazı yapılandırmalarda çalışıyor.

Windows 11 şu anda, kullanıcıların çoklu görevlere yardımcı olmak ve üretkenliği artırmak için tek bir ekranda birden fazla uygulama penceresi açmasına olanak tanıyan Snap özelliği ile birlikte geliyor. Bu özelliği kullanarak farklı düzenler ve boyutlar arasında seçim yapabiliyor, böylece görevler üzerinde çalışırken ve sekmeler veya uygulamalar arasında geçiş yapmadan optimum ekran alanını kullanabiliyorsunuz. İkiye bölünmüş iki sekme, ekran boyunca üç sekme veya çok işiniz varsa dört ızgara arasında ekranlar bölebiliyorsunuz.

Sızan Smart Snap özelliği ise işletim sisteminin belirli uygulamalar için Snap düzenlerini hatırlamasına izin vermesi ve bunları tek bir tıklamayla geri yükleyebilmesini sağlayacak. Yani, eğer çalışırken özel ekran kurulumları yapıyorsanız, Smart Snap her şeyi hatırlayacak ve sizin için istediğiniz şekilde ayarlayacaktır.

Kuşkusuz bu Yapay Zekanın en heyecan verici kullanım şekli gibi görünmüyor, ancak bu özellik çok sayıda kullanıcıya fayda sağlayacak ve Windows 11'e gelen son yapay zeka özelliği de olmayacaktır.