Windows 11'in yeni güncellemesi, önümüzdeki hafta Copilot yapay zekası ve daha fazlasıyla geliyor

Beklenen tarih belli oldu: Microsoft'un yeni Windows 11 özellik güncellemesi, Copilot ve çok daha fazlasıyla geliyor.

Windows 11'in yeni güncellemesi, önümüzdeki hafta yapay zeka ve daha fazlasıyla geliyor

Microsoft bir sonraki büyük Windows 11 güncellemesini 26 Eylül'de yayınlayacak. Güncellemede yeni yapay zeka destekli Windows Copilot özelliği, yeniden tasarlanmış Dosya Gezgini, kalem kullanıcıları için yeni Ink Anywhere özelliği, Paint uygulamasında büyük iyileştirmeler ve çok daha fazlası yer alacak. Ancak bu güncelleme, beklenen 23H2 güncellemesi olmayacak.

Güncellemenin ana özelliği olan Windows Copilot, aynı Bing Chat özelliğini doğrudan Windows 11 masaüstüne getiriyor. Windows 11'de bir kenar çubuğu olarak görünen bu özellik, bilgisayardaki ayarları kontrol etmenize, uygulamaları başlatmanıza ya da sadece sorguların yanıtlanmasına olanak tanıyor. Ayrıca işletim sisteminin tamamına da entegre edilmiş durumda: Microsoft yöneticileri takviminizdeki verileri, Outlook'taki gezinme seçeneklerini ve daha fazlasını kullanarak metin mesajları yazmak için Copilot'u kullanmayı gösterdi.

Bu aynı zamanda Microsoft'un geçen ay Windows 11 içindeki Cortana uygulamasını kullanıma kapatmasının ardından Windows içinde bir dijital asistan sunmaya yönelik son girişimi. Bu kez daha başarılı olabilir, özellikle de Bing Chat'in arkasındaki aynı teknolojiler tarafından desteklendiği için gerçek sorular sorabilir ve karşılığında cevaplar alabilirsiniz.

Daha modern bir Dosya Gezgini

Yapay zeka asistanı fikri size göre değilse, Microsoft'un bu güncellemeyle sunacağı çok daha fazla şey de var. Dosya Gezgini daha modern bir görünüme kavuşuyor. Güncellenen Dosya Gezgini kullanıcı arayüzü, modern bir ana arayüz ve son dosyaları ve favorileri gösterebilen bir karusel arayüzü içeriyor. Bu değişiklikler Dosya Gezgini'nin genel Windows 11 tasarımına daha iyi uyum sağlamasını amaçlıyor.

Stylus kullanıcıları, Windows'un herhangi bir yerindeki herhangi bir metin kutusunda Surface Pen veya başka bir stylus ile el yazısı yazmanıza olanak tanıyan Ink Anywhere adlı önemli bir yeni özelliğe sahip oluyor. İşletim sistemi yazınızı metne dönüştürecek ve uygun olan yerlerde kullanacak.

Geliştirilmiş bir Windows Yedekleme uygulaması artık yeni bir cihaza geçmek istediğinizde bilgisayarınızı yedeklemenize izin verecek. Bu araç, buluta yedekleme sayesinde mevcut ayarlarınızı otomatik olarak yeni bir bilgisayara uygulayacak. Başlat menünüzdeki ve görev çubuğunuzdaki sabitlenmiş uygulamalar da aktarılacak ve Microsoft Store'daki tüm uygulamalar otomatik olarak geri yüklenecek.

Ekran Alıntısı Aracı, ekran görüntülerindeki metni algılayabilen ve uygulamalardaki metni paylaşmanıza olanak tanıyan yeni bir metin kopyalama özelliğine de sahip. Bu özellik, Android veya iOS'ta bulunan resimlerden metin kopyalama özelliğine benziyor. Microsoft ayrıca görüntülerdeki e-postaları ve telefon numaralarını otomatik olarak düzenlemenize ve gizlemenize olanak tanıyan bir özellik de ekledi.

Windows 11 için Fotoğraflar uygulamasını kullanıyorsanız, daha önce de bildirdiğimiz gibi, bu güncellemeyle birlikte yeni bir arka plan bulanıklaştırma seçeneğini kullanabileceksiniz. Arka plan bulanıklaştırma, bir fotoğraftaki arka planı otomatik olarak bulacak ve özneyi vurgulayıp arka planı bulanık hale getirecek. Bulanıklaştırmanın yoğunluğunu özelleştirebilir ve hatta bulanıklaştırılan alanları değiştirebilirsiniz.

Yine de bu güncellemede eksik olan bir sürü özellik var. Bu güncellemenin 23H2 güncellemesi olacağını düşünmüştük, ancak bu biraz daha geç gelecek ve Windows 11'de daha da büyük değişiklikler içerecek. Yerel RAR ve 7-zip desteği, RGB aksesuarlarını kontrol etmek için Dinamik Aydınlatma ve hatta Windows 11 görev çubuğu için uygulama etiketleri ve gruplandırmayı kaldırmanın yanı sıra yeni bir ses karıştırıcı da yolda.

Microsoft, 23H2 güncellemesindeki değişiklikleri ne zaman yayınlayacağını doğrulamadı, bu nedenle güncellemenin yayınlanması için biraz daha beklemeniz gerekecek.