Windows 12'nin yolda olduğuna dair yeni bir kanıt daha

Microsoft, Windows 12'nin yolda olduğunu Word'ün 40. yaş gününü kutlarken, fark etmeden onaylamış olabilir.

Windows 12'nin yolda olduğuna dair yeni bir kanıt daha

Eylül ayının sonunda, Microsoft’un şirket içi kelime işlemcisi ve metin editörü Word 40. yaş gününü kutladı. Elbette Microsoft, uygulamanın doğum yıldönümünü kutlamak için tarihine göz attığı özel bir sunum hazırlamıştı. Ayrıca kullanıcıların gelecekte uygulamadan neler bekleyebileceklerinden de biraz bahsetti.

Şirketin bahsettiği gelecek özellikler çok kapsamlı olmasa da, daha fazla ayrıntıya sahip olmamız çok uzun sürmeyebilir. Office LTSC (Uzun Süreli Hizmet Kanalı) 2024 ön izlemesinin ilk ekran görüntüleri, Windows meraklısı ve X kullanıcısı techosaurusrex sayesinde internette yayınlandı. Bu görüntülere göre Microsoft, şimdilik topluluk tarafından “Windows 12” olarak anılan bir sonraki Windows işletim sisteminin gerçekten de gelecek yıl, yani 2024’te piyasaya sürüleceğini doğruluyor gibi görünüyor.

Techosaurusrex’in, yeni Windows istemcisinden de bahsettiği Office 2024 ön izlemesi hakkındaki X gönderisine, Windows Insider Program isimli resmi X hesabıGelecek gerçekten parlak” yorumuyla yanıt verdi.

Ne yazık ki bu ifadenin tam olarak ne anlama geldiğini söylemek pek mümkün değil. Şirket, bu hesap ile hiçbir şeyi açık bir şekilde doğrudan onaylamıyor olsa da, Microsoft’un bir sonraki Windows 11 yıllık özellik güncellemesine atıfta bulunuyormuş gibi görünerek bunu bilerek belirsiz tutmuş olması da mümkün olabilir.

Ancak 2022’ye kadar uzanan raporlar, Microsoft’un üç yıllık sürüm takvimine geri döndüğünü belirtiyordu ve bu, Windows 11’in bir sonraki istemci sürümüyle değiştirilmesinin beklendiği anlamına geliyor. Bir Intel yöneticisi de 2024 yılının Microsoft’un “Windows Yenilemesi” planladığı yıl olduğunu söylemişti.

Techosaurusrex, üç farklı Office 2024 LTSC ön izleme ekran görüntüsü paylaştı. Bu görüntülerde sürüm ve derleme numaraları sırasıyla “2312” ve “17102.20000” olarak gözüküyor. En son (Ekim 2023) Office LTSC 2021 güncellemesi Sürüm 2108 olarak adlandırılıyordu ve derleme numarası da 14332.20582’ydi.