Windows 7 Kullanıcılarına Kolaylık Sağlanacak

Microsoft, Kurumsal Windows 7 kullanıcılarına yükseltme konusunda kolaylık sağlayacak

Microsoft yükseltmeye yardım edecek

Microsoft, Windows 7 kullanıcılarına Windows 10'a kolay geçiş için Windows 7'ye ait uzatılmış destek süresinin sonuna kadar imkân tanıyacak.

Bugün piyasaya sürülen yeni bir Microsoft güncellemesi, Windows 7 kullanıcılarına 10 yaşındaki işletim sistemi sürümünen yaklaşmakta olan sonunu ve mümkün olan en kısa sürede en son sürüme yükseltme yapmaları gerektiğini hatırlatıyor.

Microsoft'un kurumsal deneyimlerinden sorumlu başkan yardımcısı Brad Anderson, TechRadar'a yaptığı açıklamada Windows 7 kullanıcılarının yükseltme yapmak için zamanlarının olduğunu belirtti. "Şu an Windows'un geldiği noktada ulaştığı kalite, yıllar içerisinde gördüğümüzün en iyisi." ifadelerini kullanan Anderson, ticari kullanıcıların yüzde 50'sinin Windows 7'den Windows 10'a yükseltildiğini ve şirketin kendi analizlerine göre Dünya üzerinde her saniyede başına bir bilgisayarın en yeni işletim sistemine güncellendiğini belirtti.

Anderson, şu anda çevrimiçi olarak şu anda 800 milyon aktif Windows 10 cihazının bulunduğunu belirterek, "Windows'un bir sürümünden diğerine yüksek düzeyde bir uyumluluk olduğunu görüyoruz " diyor.

Anderson, "Pek çok nedenden dolayı kullanıcılarımızın işletim sistemlerini yükseltmelerini kesinlikle teşvik edeceğiz" ifadelerini kullanarak, Windows 10'un Windows 7'den daha üstün özellikleri arasında başta istikrar ve güvenliği sayıyor. Microsoft, Windows 7 kullanıcılarına eski işletim sisteminin ömrünün sonuna yaklaşıldığını açılır pencere bildirimleri ile hatırlatacak.

Ancak belirli uyumluluk sorunlarını atlatmak isteyen şirketler başta olmak üzere kurumsal müşteriler için Microsoft, Windows 7'nin destek süresinin sona ermesinin ardından üç yıla kadar uzatılmış yazılım desteği sağlayacak- ancak kurumsal müşterilerin bunun için belirli bedelleri gözden çıkarmaları gerekiyor.

Windows 7 yazılım desteğinin sona ereceği 14 Ocak 2020 tarihinden sonraki ilk yıl için Windows 7 kullanan Windows Enterprise kullanıcılarının (Ocak 2020 - Ocak 2021) desteklenmesi, cihaz başına 25 ABD dolarına mal olacak. Bu, ikinci yıl boyunca (Ocak 2021 - Ocak 2022) cihaz başına 50 ABD Dolarına ve üçüncü yıl için (Ocak 2022 - 2023 Ocak ayına) 100 dolara yükselecek.

Microsoft ayrıca bu hafta kuruluşların destek vermeden son tarihten sonra üç yıl boyunca Windows 7 sanal uygulamalarını ek destek ücreti ödemeden çalıştırmalarına olanak tanıyan başka bir seçenek olan Windows Sanal Masaüstü'nü tanıttı. Bununla birlikte şirket, kurumlar için Windows 7'den Windows 10'a yükseltme işlemini çeşitli yöntemlerle daha hızlı ve kolay hale getirmeyi hedeflemekte.

Kuruluşların yükseltme konusunda sahip oldukları en büyük endişenin uyumluluk sorunları olduğunun farkında olan Microsoft, Windows 10 için Windows 7 uygulamaları ile olası uyumluluk sorunlarını çözmenize yardımcı olacak olan Desktop Aperture programını sundu. Kurumsal müşteriler herhangi bir sorun yaşamaları durumunda sorunlarını çözmek için Desktop Aperture uygulamasında doğrudan Microsoft ile iletişim kurabilecek.

Anderson, programın halihazırda %99,9'luk bir uyumluluk oranına sahip olduğunu ancak birçok firmanın piyasaya sürülen Windows güncellemelerini takip etmekte sorun yaşayabileceğini bildiklerini belirtti. "Kuruluşlar yılda iki tane Windows güncellemesi ile mücadele veriyor, bu yüzden yükseltmeleri uyumluluk sorunlarının önüne geçmek adına daha küçük boyutlarda ve daha kolay yayınlanabilir olarak tasarlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. Örneğin, Desktop Aperture sayesinde kuruluşlar Windows veya Office gibi yeni Microsoft platformlarının "pilotlarını" geliştirerek olası sorunları tespit etmelerini ve bu sorunların son kullanıcıya ulaşmasının önüne geçilmesini kolaylaştıracak.

Okuyucu Yorumları