Windows 7'li PC'lere kötü haber!

Windows 7'li bilgisayarlar, Microsoft'un bu hamlesiyle birlikte tarihe karışmaya başlayacak!

Windows 7'nin fişi çekiliyor!

Yeni bilgisayarınızın Windows 7'yle yüklü gelmesini istiyorsanız, hızlı davranmanız gerekebilir. Çünkü Microsoft, 31 Ekim'den itibaren işletim sisteminin belirli sürümlerini desteklemeyeceğini duyurdu.

Microsoft, 31 Ekim'den sonra Windows 7 Home Basic, Home Premium ve Ultimate kopyalarını PC üreticilerine göndermeyi durduracak. Windows 7 Pro'nun kesintiye uğrayacağı tarih ise daha sonra açıklanacak.

Microsoft'un kullanıcıları Windows 8'i kullanmaya zorlayacak bu hamlesini "yumuşak" olarak değerlendirmek zor. Windows 8'in 2012'deki çıkışından bu yana patlama yapmadığı biliniyor. NetMarketShare'in rakamlarına göre Windows 8 ve 8.1, dünya çapında PC'lerin yüzde 13.4'ünde kullanılıyor. Windows 7 ise PC'lerin yüzde 51.2'sine girmeyi başarmış durumda.

Microsoft, 2014'ün başlarında Windows 7 için genel (ücretsiz) desteği 21 Ocak 2015'te sonlandıracağını duyurmuştu. İşletim sistemi, bu tarihten itibaren 2020'ye kadar sürecek olan Uzatılmış Destek kapsamına girecek. Bu arada Microsoft'un önümüzdeki hafta San Francisco'da düzenleyeceği etkinlikte Windows 9'u göstermeye hazırlandığını hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları