Windows 7 Microsoft'un sonunu mu hazırlıyor?

Çok tartışılacak iddia: "Windows 7'nin çok iyi satması Microsoft'un sonunu hazırlayabilir!"

"Win 7 MS'in sonu olabilir!"

Satışlar tavan yaparken tanınmış bir isim bu başarının Microsoft için zararlı olabileceğini belirtiyor. Sizlerle daha önce paylaştığımız NPD Group raporlarından hatırlayabileceğiniz gibi Windows 7 satışları yükseliyor. Ancak bu haberi herkes iyi yorumlamıyor.

Yönetim danışmanlığı şirketi olan Galbraith Management Consultants'ın kurucusu ve başkanı olan Jay R. Galbraith bunun Microsoft için olası en kötü haber olduğunu söylüyor. Microsoft'u yazılımın General Motors'u yapabileceğini iddia ediyor. GM ile vurguladığı anlam ise eski, tarih, geçmiş, önemsiz ve yıkıma giden oluyor. Windows 7'nin başarısının bunu hızlandıracağını iddia ediyor.

Galbraith'e göre Microsoft geleceğe dönük olarak masaüstü yazılımlardan ziyade diğer cihazlara ve bulut bilgi işleme odaklanmalı. Galbraith durumu şu sözlerle açıklıyor: "Olabilecek en kötü şey Windows 7'nin başarısı. Bu başarı şirket yönetiminin tekrar masaüstü yazılıma odaklanmasına sebep olacak."

Microsoft'un yenilenmesi gerekli

Microsoft'un yenilenmesi gerekli
Microsoft'un gelceği aydınlık mı? Karanlık mı?

Jay R. Galbraith'in analizlerine göre tüketiciler masaüstünden akıllı telefonlara ve diğer ürünlere yöneliyor. Masaüstü pazarı önümüzdeki yıllarda daralacak ve yüksek kar, yüksek pazar payı Microsoft'un bunu görmesine engel olacak. Sonuçta General Motors gibi zirvedeyken geride kalmış ve bu pazarda sıkışmış olacaklar."

Galbraith, Microsoft'un bir ev temizliği yapması gerektiğini ve eski şekilde düşünen, iş yapan yöneticileri değiştirmeye ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Ona göre şu an Microsoft'un başına gelebilecek en iyi şey, rakipleri olan Apple ve Google'dan ağır darbe alması ve bunun şokuyla durumun ne kadar kritik olduğunun farkına varması. Bu sayede Microsoft'un rekabeti çok geç olmadan canlanabilir.

Bu tanınmış ismin tavsiyesi Steve Ballmer'ın hızlı hareket ederek Microsoft'u dönüştürecek bir projeye kendisi girişmesi ya da bunu yapabilecek bir yöneticiyi başa getirmesi oluyor.

Okuyucu Yorumları