Windows 7 ve 8 anahtarlarıyla Windows 11'e geçişin yolu kapandı

Halen Windows 11'e geçmeyenler için kötü haber: Yeni Windows 11 sürümlerini, artık Windows 7 veya 8 anahtarlarıyla etkinleştiremeyeceksiniz.

Windows 7 ve 8'den Windows 11'e geçişin yolu kapandı

Microsoft, Windows 7 ve 8 kullanıcılarının Windows 10'a ücretsiz olarak yükseltmelerine izin vermenin yanı sıra, önceki sürümlerin anahtarlarını kullanarak Windows 11 işletim sistemini etkinleştirmeye de izin veriyordu. Ama artık Windows 7 ve 8'den yükseltme mümkün değil. Görünüşe göre Microsoft, kullanıcıların eski Windows lisans anahtarlarıyla Windows 11'i etkinleştirmesini önlemeyi hedefliyor.

Microsoft, Cihaz İş Ortağı Merkezi'nde bir mesaj yayınlayarak müşterilere Windows 7 ve 8'den daha yeni Windows sürümlerine ücretsiz yükseltme elde etmek için kurulum yolunun artık mevcut olmadığını bildirdi. Bunun anlamı, artık Windows 7 / 8 / 8.1'den Windows 10 veya 11'e güncelleme yapamayacağınız.

Eski Windows 7 ve 8 anahtarları hala Windows 11 sürüm 22H2'yi etkinleştirebilse de daha yeni sürümler artık bu tür bir anahtarları kabul etmiyor. Biz Windows 11 sürüm 22H2 çalıştıran bir sanal makineyi etkinleştirmeyi başardık, ancak en son Windows 11 Canary derlemesine sahip benzer bir sanal makine Windows 7 anahtarını reddetti.

Kısacası bir bilgisayar toplamayı veya işletim sistemi olmayan bir bilgisayar satın almayı planlıyorsanız, artık resmi bir Windows 11 anahtarı etmeniz gerekecek.