Norton Secure Browser: Gizlilik odaklı bir tarayıcı da Norton'dan geldi

Norton, hem Windows hem de Mac kullanıcıları için süper güvenli olduğunu iddia ettiği yeni tarayıcısını kullanıma sundu. İşte Norton Secure Browser'ın kullanıcılarına sundukları...

Gizlilik odaklı bir tarayıcı da Norton'dan geldi

Popüler antivirüs geliştiricisi Norton, çevrimiçi gizliliğinizi ve güvenliğinizi artıracağını iddia ettiği yeni bir tarayıcıyı piyasaya sürdü. Hem Windows hem de Mac için mevcut olan Norton Secure Browser, aşırı ısrarcı reklam verenlerle ve siber suçlular tarafından başlatılan giderek daha da gelişen saldırılardan kaynaklanan tehditlerle mücadele etmeyi umuyor.

Norton’un Arama Direktörü Ben Wadorsinsanları yeni ve kalıcı web tabanlı tehditlerden korumaya yardımcı olmak için en iyi teknoloji ve yeniliklerimizden bazılarını geliştirdik ve reklamverenlerle paylaşacakları bilgileri seçmelerini kolaylaştırdık” diyor.

Ayrıca Norton Secure Browser’da kullanıcıların tüm bunları “saniyeler içinde özelleştirebileceğiniz merkezi bir güvenlik ve gizlilik kontrol panelinden” yapabileceğini söylüyor. Wadors aynı zamanda kullanım kolaylığını da vurguladı ve “açılacak doğru menü seçeneklerini veya özelliklerini bulma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını” iddia etti.

Örneğin, kullanıcıların internette arama yaparken ve gezinirken reklamları ve izleyicileri engellemesine olanak tanıyan, Privacy Guard (Gizlilik Koruması) adı verilen bir özellik bulunuyor. Web Shield (Web Kalkanı) ise tehdit aktörlerinin kimlik avı için sıklıkla kullandığı ve kötü amaçlı yazılımların indirilmesine yol açabilecek sahte siteleri tespit edip engelleyebiliyor.

Web sitelerine kolay giriş yapmanızı sağlayan ve uygulamaların ve kötü amaçlı yazılımların şifrelerinizi görüntülemesini veya değiştirmesini engelleyen entegre bir şifre yöneticisi de bulunuyor.

Belki de insanların çevrimiçi etkinliklerinin gözetlenmesiyle ilgili artan endişeler sebebiyle, son zamanlarda gizlilik ve güvenlik odaklı tarayıcılar giderek daha popüler hale geliyor. Ücretsiz Norton Secure Tarayıcı, Windows 10 ve Windows 11’in yanı sıra macOS Catalina, Big Sur ve Monterey üzerinde kullanılabiliyor.