Windows 8'de DVD veya Blu-Ray'leri oynatın!

Windows 8 kutusundan çıktığı haliyle DVD filmlerini oynatmıyor. Peki DVD oynatmanın bir yolu yok mu?

Windows 8'de DVD film keyfi!

Windows 8'li bilgisayarınızda DVD filmlerini oynatmanız mümkün değil. Microsoft, DVD yürütmek için gerekli olan yazılımların ücretli olması nedeniyle bu özelliği işletim sistemine dahil etmemiş bulunuyor. Peki Windows 8 kullanıyorsanız, DVD'leri oynatabilmek için hangi yola başvurmalısınız? DVD'lerinizi çalabilmek için iki yolunuz var: Üçüncü parti yazılımlardan faydalanmak veya Microsoft'un ücretli paketini satın almak.

1. Seçenek: Farklı bir medya yürütücüsü

Birçok video biçimini sorunsuzca oynatabilen VLC, DVD disklerini (ve şifresiz BluRay'leri) de rahatça çalabiliyor. VLC'de DVD'nizi oynatmaya başlamak için Ortam menüsünü açın ve Disk Aç'a tıklayın. Ekrana gelen pencereden DVD sürücünüzü seçerek onu izlemeye başlayabilirsiniz.

Kullanımı daha kolay bir alternatif arıyorsanız, XBMC'yi denemenizi öneriyoruz. XBMC, PC'nizdeki medyalar arasında dolaşmayı da çok kolay bir hale getiriyor.

Blu-Ray özelliğini de destekleyen bir yazılım arıyorsanız, elinizi cebinize götürmeniz gerekiyor. Bu durumda WinDVD Pro gibi ücretli bir yazılım, işinizi görecektir.

2. Seçenek: Microsoft'tan satın alın

Windows 8 kullanıyorsanız (örneğin Windows 8 Pro kullanmıyorsanız), 99 dolar ödeyerek Media Center ve farklı işlevlerle beraber gelen Pro Pack'e geçebilirsiniz. Windows 8 Pro kullanıyorsanız, 9.99 dolar ödeyerek Media Center Pack'i indirmeniz mümkün. Yükseltme için Denetim Masası > Windows 8'e özellik ekle yolunu izlemeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları