Antivirüs yazılımlarının Mayıs ayı karnesi belli oldu: İşte en iyiler ve en kötüler

AV-Comparatives, antivirüs yazılımlarının Mayıs ayı karnesini açıkladı. ESET ve Microsoft Defender yine üst sıralardayken, listenin dibindeki isimler şaşırttı...

Antivirüs yazılımlarının Mayıs karnesi açıklandı

Microsoft Defender, uzun zamandır AV-TEST sıralamalarında oldukça iyi performans gösteriyordu. Ancak AV-Comparatives'in son Mayıs 2022 Gerçek Kullanım Koruması testlerinde, bazı pozitif puanlara rağmen, gerilemiş gibi görünüyor. Yine de genele bakıldığında en iyilerden biri olmaya devam ediyor.

En son Mayıs 2022 Gerçek Kullanım Koruması test sonuçlarına baktığımızda, Microsoft Defender'ın yanlış pozitif test kategorisinde en iyi sonucu aldığını görüyoruz. Defender, ESET ile beraber sıfır hatalı pozitif (FP) aldı. Son zamanlarda Defender'dan bazı yanlış alarm raporları geldiği için bu biraz şaşırtıcı olabilir.

Yayınlanan sonuçlarda yer alan "kullanıcıya bağlı" sütunu, AV-Comparatives’in söylediğine göre yanlış bir kullanıcı seçiminin sonucu olan yanlış pozitif tespitleri gösteriyor.

Kullanıcıya bağlı her yanlış pozitif için 0,5 puan düşürülüyor ve tablo görüntüsünde olduğu gibi en son puan FP Puanı sütununa yerleştiriliyor. Buradaki en kötü sonuçları alanlar, her ikisi de 40'tan fazla FP alan Malwarebytes ve Trend Micro olarak gözüküyor.

Tüm değerlendirmenin özetinde ise, toplam 725 durumun test edildiği ve Defender’ın, yaklaşık yüzde 1'lik bir uzlaşma yüzdesine denk gelen bir şekilde yedi kez tehlikeye girdiği görülüyor. Bu sayede Defender, %99 Koruma Oranı almayı başarıyor.