Windows Insider'in 10 Milyondan Fazla Kullanıcısı Var

Windows 10'un önizleme yapısını deneyenlerin ulaştığı sayı, Microsoft tarafından açıklandı ve büyüklüğüyle şaşırttı!

Insider nüfusu şaşırttı!

Ağustos 2015'te, Microsoft kullanıcıları Windows Insider Program'ının 6 milyon üyesi olduğunu açıklamıştı. Bu programın amacı, Windows 10'un yeni sürümlerini halka açmadan önce yapımcıların ve meraklıların test etmesini sağlamak. Aynı yılın Eylül ayında Microsoft, programa dahil 7 milyon kullanıcı olduğunu açıklamıştı.

Windows 10'lu PC'nizi hızlandıracak 4 ipucu!

Aradan 18 ay geçmesine rağmen şirket, programa dahil kullanıcı sayısının ne kadar arttığını açıklamadı. Şirketin Şubat ayında katıldığı NexTech Africa konferansında sayının ne kadar arttığı sorulduğunda 7 milyondan "oldukça fazla" bir sayıya erişildiğini açıklamıştı.

Microsoft'tan Windows ve Cihazlar Grubu Kurumsal Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi'nin haftasonu LinkedIn'de paylaştığı blog'da Insider topluluğunun ne kadar büyüdüğünü açıkladı:

"Bugün yaptığımız sayıma göre şu an Windows Insider Program'ı kullanan 10 milyon insan var. Bu insanların çoğu Windows 10'un en son sürümünü test eden hayranlar. Geri bildirim konusunda oldukça hızlı ve acımasızlar, beklentileri oldukça yüksek ama onlar sayesinde takımımız daha istekli ve odaklı çalışıyor."

Windows Insider Program 2014'ten beri büyük yol katetti. Microsoft en başta sadece 250,000 kullanıcının Windows 10 ön-izlenim sürümünü test etmesini istiyordu, ancak programın açıklanmasından bir hafta önce, isteyen herkesin teste katılabileceğine söz vermişti. Geçen yıl Microsoft, Vatikan'da ve hatta Antarktika'da bile Insider üyeleri olduğunu açıklamıştı.

Okuyucu Yorumları