Windows PC'leri aştı, buzdolaplarına giriyor

Windows yüklü buzdolabı, kahve makinesi ve fırın geliyor. Üstelik hepsi Microsoft güvencesiyle...

Windows sınırları aştı!

Hatırlarsanız bir süre önce sizlere Windows XP ile çalışan bir kahve makinesini duyurmuştuk. Bu akıllı ev aletleri konusu Microsoft'un ilgisini çekmiş olacak ki, CES 2009'da bu tip cihazlar üreten Fugoo ile iş birliğine gittiğini resmi olarak açıkladı.

Fugoo, bundan sadece bir yıl önce kurulmuş olan ve akıllı ev aletleri üretmek üzerine faaliyet gösteren bir firma. Fugoo'nun üç ortağı olan John Hui, Chris Chung ve Wayne Inouye daha önce benzer akıllı makineler geliştirmek üzerine çalışıyorlardı. Yeni hedefleri ise akıllı, internete bağlanabilen ev araçlarını üretip, uygun fiyatla satabilmek. John Hui; diğer akıllı ev aletleri üreticilerinin tek bir alet ile tüm ev ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmasını gerçekçi bulmadığını ve Fugoo olarak tek bir aletin kendi temel işlevini bir çip ve internet bağlantısı yardımıyla geliştirmeyi hedeflediklerini söylüyor.

Windows yüklü buzdolabı

Windows yüklü buzdolabı
Bu ilgi çekici platformun arkasında Fugoo var.

Fugoo'nun asıl ürettiği şey ise bu cihazlar değil, cihazları akıllı hale getirecek temeli oluşturmak ve üreticilerin Fugoo'nun yardımıyla ürettikleri sıranda ev aletlerinin işlevlerini ve kapasitelerini arttırmak. Ve işte bu noktada devreye Microsoft giriyor. Fugoo'nun sisteminin Windows üzerine geliştirmesine ve dağıtmasına olanak vererek, üreticilerin kendilerine daha aşina bir platform yardımıyla Fugoo'nun özelliklerini kendi ürünleri ile birleştirebilmelerini sağlıyor. Hatta CES'te internet bağlantılı ilk kahve makinesi Microsoft'un da yardımıyla tanıtıldı.

Yani size daha önce duyurduğumuz Windows XP ile çalışan cihaz, kahve makineleri için küçük ama akıllı ev aletleri için büyük bir adım olarak daha da önem kazanmış oldu. Sırada Windows yüklü buzdolapları, dijital fotoğraf çerçeveleri veya aklınıza gelebilecek herhangi bir ev aleti var. Diğer yandan üzerine bir işlemci, internet bağlantısı imkanı ve bellek de eklenince sıradan bir kahve makinesinin fiyatının nerelere varacağı henüz merak konusu.

Okuyucu Yorumları