Windows Phone 8.1 Desteği Sona Eriyor!

Microsoft, Windows Phone 8.1 için son noktayı koymaya hazırlanıyor. Bu, Windows 10 Mobile için de son şans demek olabilir!

Windows Phone 8.1 için yolun sonu!

Windows Phone 8.1'in son güncelleme aldığı tarih, çok eskilerde kaldı. Windows 10 eski telefonlara geldiğinde ise öncelikle bunu bir yerden duymuş olmanız, mağazadan bir uygulama indirmeniz ve yükseltmeyi kendiniz gerçekleştirmeniz gerekiyordu.

Windows 10 Mobile çıktığından bu yana 15 ay geçti ve eski telefonunuzu bu sürüme yükseltmeniz hala mümkün. Ancak dört hafta içinde (11 Temmuz'da) Windows Phone 8.1'e sunulan ana destek süresi tamamlanacak ve bu tarihten sonra güncellemeniz mümkün olmayabilir. Bunun nedeni, Microsoft'un güncelleme notlarında yazanlar.

İşletim sistemi için herhangi bir "uzatılmış destek süresi" de listelenmiyor. Windows Phone 8.1 çok uzun süredir güncelleme almadığı için bundan sonra da almayacağını tahmin etmek zor değil. Firmanın notları ise bu tarihten sonra mevcut güncellemelerin, onu yüklemeyenlere artık sunulmayacağını ima ediyor.

Bir başka deyişle eski Windows Phone'lu telefonunuzu Windows 10 Mobile'a yükseltmediyseniz, bunu yapmanın zamanı gelmiş olabilir. Microsoft, 11 Temmuz'dan sonra güncellemelerin sunulup sunulmayacağına dair henüz bir açıklama yapmadı. Bu konuda herhangi bir bilgi edinmemiz halinde sizlerle paylaşacağız.

Okuyucu Yorumları