Windows Phone en güvenlisi!

Windows Phone'un eksikleri canınızı sıkıyor olabilir ancak onun gurur duyacağınız bir yanı da var!

Windows Phone, en iyisi!

Uygulama çeşitliliğindeki eksikleri, düşük satışları, popüler işlevleri sunmaması, Windows Phone'un sahip olduğu sorunlardan sadece bazıları. Ancak Microsoft, en azından güvenlik alanında kullanıcılarının yüzünü güldürebilir.

15 senelik güvenlik uzmanı ve hacker Steve Lord, en popüler işletim sistemlerini güvenliğe göre sıralaması istendiğinde ilk sıraya Windows Phone'u koydu. Windows Phone'u "kırılması en zor ceviz" olarak adlandıran Lord, fiziksel erişiminin olduğu bir Android'i genellikle en kolay biçimde kırabileceğini, onu iPhone ve BlackBerry'nin eski sürümlerinin takip ettiğini söyledi.

Microsoft'un en son mobil platformu Windows 10 Mobile olsa da Lord, işletim sisteminin eski sürümlerinden övgüyle bahsetti. Lord'a göre eski bir akıllı telefon kullananların eski BB10 tabanlı bir BlackBerry veya Windows Phone 8 (veya üzerini) kullanan bir telefon tercih etmesinde fayda var.

Ancak Windows Phone'un pazar payının yalnızca yüzde 3 olduğunu hesaba katarsak, Microsoft'un bu durum sayesinde güvenliğini güçlendirdiğini rahatça söyleyebiliriz. Yine de Windows Phone'lu cihazınızı kırmak isteyenlerin bunu kolayca yapamayacağını bilmek, muhtemelen sizi memnun edecektir.

Okuyucu Yorumları