Windows Phone yüzde 0,7'ye düştü!

Son telefon satış verileri, bakın Windows Phone'lar, iPhone'lar ve Android için neler söylüyor!

Sadece Android sevindi!

Microsoft'un geçen sene bahsettiği strateji değişikliği, kendisini telefon satış verilerinde göstermeye başladı.

CEO Satya Nadella, geçtiğimiz sene telefon bölümünde büyük bir yeniden yapılandırmaya gideceklerini, yeniden yapılanma kapsamında çok daha az cihaza odaklanacaklarını söylemişti. Nadella'ya göre firma, "Microsoft ürünleri dahil olmak üzere cihazlar için canlı bir Windows ekosistemi oluşturmaya" odaklanacaktı. Aradan henüz bir sene geçmese de, değişikliğin sonuçlarını görmeye başladık.

Gartner'ın açıkladığı global satış rakamlarında 2016'nın birinci çeyreğinde yalnızca 2,4 milyon Windows Phone satıldığı, Windows Phone'un pazar payının yüzde 0,7'ye gerilediği ortaya çıktı. Buradan Windows Phone satışlarının bir sene önceki aynı döneme kıyasla yüzde 1,8 gerilediği sonucu çıkıyor.

Windows Phone yüzde 0,7'ye düştü!

Microsoft'un kendi rakamlarına baktığımızda, firmanın ilk çeyrekte 2,3 milyon Lumia sattığı anlaşılıyor. Buradan Lumia olmayan Windows Phone satışının çok düşük olduğunu çıkarmak mümkün. Verilerden çıkarılacak bir başka sonuç, üçüncü parti Windows'lu telefonların düşen Lumia satışlarının yerini doldurmayı başaramadığı.

Windows Phone yüzde 0,7'ye düştü!

Tablo, Apple için de mükemmel görünmüyor çünkü firmanın satışları, önceki seneye göre yüzde 16 gerilemiş görünüyor. Gartner'a göre iPhone'un pazar payı, şu an yüzde 14,8 seviyesinde. Önceki sene aynı çeyrekte bu oran, yüzde 17,9 idi.

Rakamlar Android için işlerin çok yolunda gittiğini, 2016'nın ilk çeyreğinde yaklaşık 293 milyon Android'li telefon satıldığını söylüyor. Google'ın mobil işletim sistemi, ilk çeyrek itibariyle satılan telefonların yüzde 84,1'inde kullanılıyor. Uzun süredir en büyük Android üreticisi konumundaki Samsung, dünya çapındaki yüzde 23,2'lik payıyla bu yerini koruyor. Apple, yüzde 14,8 ile Samsung'u uzaktan izliyor.

Okuyucu Yorumları