WSJ: Binance’in en büyük pazarı hala Çin

WSJ’ye göre Çin, hala Binance‘in en büyük pazarı konumunda bulunuyor.

WSJ: Binance’in en büyük pazarı hala Çin

Çin’in yasakları kripto paralara yönelik ilgiyi durduramadı. Ülkede kripto para faaliyetleri yasadışı olmasına rağmen devam ediyor. WSJ’ye göre Çin, hala Binance‘in en büyük pazarı konumunda bulunuyor. Çinli kullanıcıların, mayıs ayında Binance‘te 90 milyar doların üzerinde işlem hacmine ulaştığı belirtiliyor.

ABD’li haber kuruluşu Wall Street Journal, Çinli yatırımcıların Binance‘in en büyük pazarını oluşturduğunu iddia etti. WSJ’nin haberine göre mayıs ayında Çin’den 90 milyar doların üzerinde işlem hacmi gerçekleşti. Çin, 2021 yılında kripto paraları yasaklamıştı. Belgelere dayandırılan haberine göre ise yasaklar çok işe yaramış gibi görünmüyor.

Çinli yatırımcılar, Binance‘in spot ve türev piyasalarında işlem gerçekleştirdi. 90 milyar dolarlık hacmin büyük bölümünün vadeli işlemlerde gerçekleştiği belirtildi. The Block verilerine göre Binance’in toplam işlem hacmi mayıs ayında 670 milyar doların üzerinde kaydedildi. WSJ raporuna göre, Binance’in Çin’den sonra en büyük pazarları Güney Kore, Türkiye ve Vietnam oldu.

Mission Control’e göre borsanın mayıs ayı itibarıyla 911 bin 650’si aktif olmak üzere 5.6 milyon Çin merkezli kullanıcısı vardı. Borsanın toplam kullanıcı sayısının ise 128 milyonun üzerinde olduğu ifade edildi. Binance ise WSJ’nin iddialarını reddetti. Şirket sözcüsü, borsanın web sitesinin Çin’de engellendiğini ve Çinli kullanıcıların erişimine kapatıldığını ifade etti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.