Xbox, 11 koca yılın ardından bir ilke imzasını attı, Microsoft'un yüzünü güldürdü

Xbox, son 11 yıldaki en iyi mart satış performansını göstererek, Switch ve PS5’ten daha fazla para getirmeyi başardı. Mart ayının en çok satılan oyunu da belli oldu.

Xbox, 11 yıldan sonra ilk kez Microsoft'a “para getirdi"

Bu yıl yeni bir oyun konsolu satın almak istiyorsanız, bakacağınız seçenekler belli: PlayStation 5 ve Xbox Series X/S. Elbette işin bir de Nintendo ayağı var, ancak ülkemizde Nintendo pek yaygın bir seçenek değil. Fakat buna karşın Nintendo satılan konsollar arasında global çapta hala 1 numara olmayı sürdürüyor.

Zaman zaman aylık satış bazlarında Sony’nin PlayStation ile Nintendo’yu geride bıraktığına tanık olsak da, Microsoft liderliği hep uzaktan izliyordu. Neyse ki, geçtiğimiz ay “kazanan” Microsoft oldu; tam 11 yıl sonra da olsa...

Video oyun analisti Mat Piscatella tarafından yayınlanan istatistiklere göre, video oyun donanım satışları mart ayında 515 milyon dolar ve ilk çeyrekte 1.2 milyar dolar getiri sağladı. Ancak bu rakamlar geçtiğimiz yıla göre önemli ölçüde düşük. 2021’e göre mart ayı özelinde yüzde 24’lük bir düşüş görülürken, çeyreklik bazda ise kazançta yüzde 15’lik bir gerileme söz konusu. Fakat buna karşın Microsoft’un yüzü Xbox ile 11 yıl sonra gülüyor.

Mart 2022 döneminde Xbox donanım birimi satışları, platform için tüm zamanların en iyi mart başarısını gösterdi. En son Mart 2014 tarihinde şirketine en çok kazandıran oyun platformu olan Xbox, 11 yıl sonra yine Microsoft’a diğer oyun konsollarına kıyasla daha fazla para getirdi. En çok satan oyun konsolunda ise bir değişiklik yok, Nintendo yine ipi göğüslüyor. Fakat Xbox Series X ve S fiyatları, Nintendo Switch’in üzerinde olunca, kazanç noktasında Microsoft öne geçiyor. PlayStation 5 tarafı ise, talep karşılanamadığı için yarıştan uzak kalmış durumda.

Diğer yandan mart ayında en çok satan oyun da belli oldu. Tıpkı şubat ayı gibi Elden Ring, mart ayının da en çok satan oyunu olurken, onu Gran Turismo 7 takip ediyor.