Resmi olarak doğrulandı: 4 Xbox özel oyunu PlayStation'a geliyor

Microsoft, gerçekleştirdiği resmi Xbox Podcast yayınında şirketin 4 özel oyununu diğer platformlara getireceğini duyurdu. Oyunların hangileri olduğu açıklanmadı ama hangilerinin olmadığı belli...

Resmi olarak doğrulandı: 4 Xbox özel oyunu PlayStation'a geliyor

Microsoft Oyun CEO'su Phil Spencer, resmi Xbox Podcast'inin özel bölümünde mevcut 4 Xbox-PC özel oyununun yakında diğer konsollara da geleceğini açıkladı.

Spencer, diğer oyun platformlarına hangi oyunların geleceğini belirtmedi, ancak bunların neler olabileceği konusunda bazı ipuçları verdi. Tüm oyunların bir yıldan eski olduğunu söyledi ve bu oyunlardan ikisinin "topluluk odaklı oyunlar" olduğunu ekledi.

Phil Spencer diğer 2 oyunun daha küçük oyunlar olduğunu söyledi. Ayrıca bu oyunların hiçbir zaman büyük özel oyunlar olarak tasarlanmadığını ifade etti. CEO bunun amacının "bu oyunlardan daha fazla ticari değer elde etmek" olduğunu söylüyor. Spencer, bu 2 oyunun diğer platformlarda başarılı olması halinde Microsoft'un bu oyunların devamını ya da en azından bu projelere benzer oyunlar yapabileceğini de sözlerine ekledi.

Microsoft Gaming CEO'su ayrıca 2023'ün en büyük Xbox birinci parti oyunu Starfield'ın diğer platformlara gelmeyeceğini söyledi. Bununla birlikte yaklaşan Indiana Jones oyunu da Xbox ve PC'ye özel kalacak. Ayrıca Spencer, Xbox hayranlarının Microsoft'un Xbox kütüphanesinin tamamının diğer konsollarda görünmesini beklememeleri gerektiğini söyledi.

Microsoft Oyun Stüdyoları Başkanı Matt Booty ise ne olursa olsun Microsoft'un tüm oyunlarının Xbox'ta yayınlanacağını ve Game Pass'in yalnızca Xbox'a ve PC'ye özel olacağını belirtti.