Sony, Xbox Elite’i kıskandı: Yeni bir PlayStation 5 Pro Contoller geliyor olabilir

Sony'den PlayStation 5 kullanıcılarını heyecanlandıran haber: Japon devinin PlayStation 5 Pro Controller üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

PlayStation 5 Pro Contoller  geliyor (mu?)

Oyun severler arasında PlayStation oyun konsolunun belki de en çok tartışılan konusu kontrolörü. Kimileri ne DualShock ne DualSense tasarımını konforlu bulurken, aynı kontrolörler bir diğer kısım oyun severler tarafından oldukça seviliyor. PlayStation fanları arasında bile Xbox oyun kontrolünün daha ergonomik olduğunu söyleyenler var. Görünüşe göre Sony de bu durumu göz önüne almanın zamanı geldiğini düşünmüş ve Xbox’ın Elite serisine rakip alternatif bir kontrolör tasarımına girişmiş.

Gelen sızıntılara göre PlayStation tarafında alternatif DualSense tasarımı geliştiriliyor. PlayStation 5 Pro Contoller olarak isimlendirildiği belirtilen bu yeni kontrol pedinin, analog çubuklarında ise bir değişiklik yok. Sızan bilgilere göre analog çubukların yerleşimde bir değişiklik olmayacak, fakat bunun dışında diğer tüm yanlarıyla Xbox Elite serisinin sunduğu avantajları içerecek.

Bunun oyuncular tarafından en çok beğenilecek kısmı ise, analog çubukların değiştirilebilecek olması. Böylece zaman zaman yaşanan “analog çubuk kayması” olarak da bilinen problem yaşandığında oyuncular yeni bir kontrolör satın almak yerine, yalnızca bozuk çubuğu değiştirebilecekler.

Bahsi geçen PlayStatation 5 Pro Controller’in ne zaman tanıtılacağı belli değil. Öte yandan bu resmi bir açıklama da değil. Sızıntının gerçek olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.