Sony, PSVR 2'yi ne zaman satışa sunacak? Ünlü analistin yeni bir tahmini var...

Sony'nin PlayStation VR 2'yi bu yıl içerisinde satışa sunacağını bekliyorsanız, bu yeni iddia pek hoşunuza gitmeyecek.

Sony, PSVR 2'yi ne zaman satışa sunacak?

Sony'nin PlayStation 5 için geliştirdiği yeni sanal gerçeklik başlığı PSVR 2'nin ne zaman piyasada olacağını henüz bilmiyoruz. Ancak bir analiste göre, bu yıl içerisinde raflara çıkmasını beklememekte yarar var. Zira bize işaret ettiği tarih 2023'ün başları.

PSVR 2'yi bir Twitter yazı serisinde değerlendiren ünlü analist Ming-Chi Kuo, Sony'nin yeni VR başlığının yakında üretime gireceğini iddia etti: “En son tedarik zinciri kontrolüm, montajcının ve PSVR 2'nin birkaç bileşen sağlayıcının 2022'nin ikinci yarısında yaklaşık 1,5 milyon birim sevkiyatı ile seri üretime başlayacağını gösteriyor.

Açıklamasına devam eden Kuo, Sony'nin PSVR 2'yi oyunların geliştirme programına bağlı olarak 2023'te satışa sunabileceğini söyledi.

Ancak, Kuo'nun tahminlerinin her zaman tamamen doğru olmadığını belirtmekte fayda var. Örneğim geçtiğimiz Haziran ayında, PSVR 2'nin Nisan 2022'de piyasaya sürüleceğini iddia etmişti. Ayrıca Oculus Quest 3 ve Apple VR'nin de bu yıl gelebileceğini tahmin etmişti. Ancak her iki başlık da henüz resmi olarak doğrulanmadı bile...

Yine de 2023 mantıklı bir tarih gibi görünüyor. PS5 stokunda hala sıkıntılar yaşanıyor ve küresel çip sıkıntıları devam ediyor. Bu yüzden 2023 yılına odaklanmakta yarar var.

Ancak, bu hafta ürün hakkında merak ettiklerimizin bir kısmını nihayet resmi olarak öğrenebiliriz. Sony, 2 Haziran tarihinde yeni bir Play State etkinliği yayınlayacak. Bu konferanstaki başlıkların yarısı üçüncü taraf yayıncılara odaklanmış gibi görünüyor, ancak aynı zamanda "PlayStation VR2 için geliştirilen birkaç oyuna erkenden kısaca göz atacağımız" da doğrulandı.